Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

11. 04. 2024. 13:36 >> 14:23
1
Čitaj mi:

Knežević i dajković na presu

DNP i Slobodna CG zajedno na lokalnim izborima u Budvi i Andrijevici

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je da je došlo do sporazuma o organizovanoj saradnji i jedinstvenom političkom delovanju DNP-a i Slobodne Crne Gore (SCG) Vladislava Dajkovića.

Knežević je kazao da će te dvije partije zajedno nastupati na lokalnim izborima u Budvi i Andrijevici.

Kazao je i da su te partije na junskim parlamentarnim izborima izašle u više lista i time rasule glasove.

Dajković je poručio da SCG postaje čvrst i stabilan partner DNP-a.

"Ovim se rađa nova politička realnost u Crnoj Gori. Javlja se jak politički blok na čelu sa Milanom Kneževićem", kazao je Dajković.

On je kazao da smatra da srpski narod danas nema naročitih razloga da bude zadovoljan s trenutnom političkom situacijom.

"Milo je pošao sa vlasti, ali su došli neki novi, mali Milovići koji su nastavili njegov politički put. Srpski jezik nije službeni jezik, iako je to jezik koji govori ubjedljiva većina građana Crne Gore. Crna Gora je priznala Kosovo više puta nego što su to radili i Aljbin Kurti, i Hašim Tači, i Ramuš Haradinaj. Sankcije Rusije, ali i brojna druga pitanja, poput odlaganja popisa stanovništva da bi se prikrio, poraz broja srpskog naroda u Crnoj Gori su i dalje u zapećku, i od strane vlasti su nažalost ignorisani jednako kao i za vrijeme Mila Đukanovića", kazao je Dajković.

To su, kaže, bili razlozi zbog kojih su donijeli odluku da naprave politički sporazum.

"Mislim da ćemo našu snagu demonstrirati već sada i u Šavniku, kada budu izbori, i u Andrijevici, i Ulcinju, a možda čak i u Glavnom gradu na jesen. Ja sam siguran da ćemo u Kotoru napraviti najveći rezultat i da ćemo biti najveća politička snaga", kazao je Dajković i pozvao sve pokrete, partije, istomišljenike, intelektualce, penzionere, studente, da se pridruže tom pokretu.

Komentarišući ocjene Fridom Hausa da je u Crnoj Gori na snazi hibridni režim, Knežević je rekao da je saglasan sa tom ocjenom.

"Po meni ključni razlog zbog čega nije došlo do potpune demontaža jeste činjenica da se tada nije omogućilo koaliciji Za budućnost Crne Gore da uđe u izvršnu vlast na pozicije ministara ili potpredsjednika vlade jer, siguran sam da bi ministri koje bi mi delegirali iz naše koalicije ušli u ozbiljnu demontažu", kazao je Knežević.

On je uvjeren da bi ocjena Fridom hausa bila drugačija da su kadrovi koalicije Za budućnost Crne Gore bili u izvršnoj vlasti.

Uvjeren je i da će doći do rekonstrukcije vlade.

"Na osnovu sporazuma koji je potpisan sa premijerom Spajićem i na osnovu poštovanja dogovora, do rekonstrukcije svakako mora doći i to je činjenično stanje. Mi smatramo da je trebalo doći i nakon napuštanja predsjednika Milatovića Pokreta Evropa sad i nakon isključenja Andreja Milovića iz Pokreta Evropa sad. Ali svakako spremni smo da uvažimo i razloge i razmišljanja i premjera Spajića i ostalih članova iz našeg koalicionog saveza", kazao je Knežević.

O rekontrukciji i ulasku u vladu, kaže Knežević, isključivo će razgovarati sa premijerom Spajićem jer su, kako je kazao, svi ostali našli svoje mjesto kroz politički sporazum.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније