Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

03. 04. 2024. 06:53 >> 06:53
Čitaj mi:

EMISIJA "DUEL"

Bojović: Rekonstrukcija prije juna; Smailović: Bez zvaničnih pregovora sa BS

Kriza vlasti u Crnoj Gori je evidentna i imaće ozbiljne posljedice po političke prilike u Crnoj Gori, ocijenili su poslanici DNP-a i Bošnjačke stranke Vladislav Bojović i Amer Smailović u emisiji "Duel" na Parlamentarnom kanalu.

"Kriza vlasti u Crnoj Gori je evidentna i bilo bi neodogovrno ukoliko bismo to pitanje minimizirali ili relativizirali. Kriza postoji na više nivoa, a odlazak Jakova Milatovića sa funkcije u Pokretu Evropa sad izazvalo je ozbiljan potres ne samo u pokretu, već i na cijeloj političkoj sceni. Vidimo da se vlast ljulja u Podgorici", ukazao je Bojović. 

Bojović, ipak, očekuje da se kriza porevaziđe, kako je kazao, "odgovornim i ozbiljnim pristupom".

"Nadam se da će se svi konstituienti parlamentarne većine dogovore i da možemo da pronađemo rješenje iz ove situacije", kazao je on. 

Bojović takođe tvrdi da je IBAR isforsiran, a da se rekonstrukcija Vlade mora desiti prije juna. 

"Rekonstrukcija Vlade mora se desiti u najkraćem mogućem roku, novi kadrovi, pa će postojati put iz krize", smatra on. 

Smailović je kazao da su određena neslaganja posebno izražena nakon izbora direktora v.d.Uprave policije.

"To je jedinstven slučaj u svijetu gdje ministar tuži Vladu, čiji je dio. Ova kriza imaće ozbiljne poslejdice po političke prilike u Crnoj Gori", ocijenio je Smailović.

Poručuje da iz Bošnjačke stranke nisu iznenađeni i da su ukazivali na sve ovo.

"Postoje programske različitosti unutar same većine. Očekivano je sve, a ja nisam optimističan", smatra Smailović.

Smailović je kazao da, za sada, nema zvaničnih pregovora oko ulaska BS u Vladu. 

"Nama su najvažnije da se pokrenu investicije i da se ispoštuje proevropski kurs Crne Gore, a zanima nas i bolji standard građana. Ova dešavanja unutar većine nas ne iznanađuiju ali rasterećeni smo. Mi smo naše principe i ranije potcrtali kroz medije, pa kako god se stvari budu odvijale, stajaćemo na kursu na kojem smo i sada", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније