Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

12. 09. 2017. 14:05 >> 13:45
1

SDP OCIJENIO

Hrapović uvrijedio zdravstvene radnike

Kad god ministar zdravlja Kenan Hrapović otvori usta on ili obmane javnost ili uvrijedi zdravstvene radnike i potcijeni njihovu inteligenciju, a ovog puta je uradio i jedno i drugo, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

To je saopštio potpredsjednik SDP-a, Almir Rebronja, reagujući na objašnjenje Hrapovića zbog čega se ispred zgrade u kojoj živi nalaze dva službena vozila Ministarstva zdravlja.

Podsjetimo, Hrapović je juče novinarima kazao da automobile koristi tokom njegovih iznenadnih kontrola zdravstvenih ustanova.

"Navodeći razloge zbog kojih je službeno auto registrovao na privatne (neslužbene) tablice to pravda potrebom iznenadnih kontrola zdravstvenih ustanova. Za takvim skrivenim, nenajavljenim kontrolama nema potrebe, jer se ne prate kriminalci nego se na uobičajen i procedurama definisan način, u normalnom svijetu kontroliše rad zaposlenih u zdravstvu. Da li možete zamisliti taj strah zaposlenih u zdravstvenoj ustanovi kad u kasnim noćnim satima stigne kontrola od strane Kenana u neku bolnicu, a on skriven iza neslužbenih tablica. Pretpostavite koje traume će ti zaposleni da imaju kad ugledaju taj stručni autoritet u vezi sa intrahospitalnim infekcijama. Siguran sam da će jedna takva kontrola strahom riješiti sve probleme neodgovornosti bar za narednu deceniju", kazao je Rebronja.

On je istakao da, ukoliko se takve kontrole i rade, to se radi posredstvom komisija, a ne od strane ministra u ponoćnim satima.

"Ukoliko to rade komisije nije valjda da je potrebno da dolaze kod ministra na stan da bi zadužili auto. Ovo bi bio jedinstven način brige o voznom parku, gdje je ministar i skladištar za ključeve. No svak drži nivo kome je dorastao! Sa privatnim neslužbenim tablicama, na službenim vozilima, prate se delikventi ili osobe sa kriminalnim dosijeima ili potencijalni prestupnici", naveo je Rebronja.

Potpredsjednik SDP-a smatra da takvih u zdravstvenom sistemu sigurno nema i da ministar duguje izvinjenje svim zdravstvenim radnicima zbog njegove izjave koja aludira na takav način kontrole.

"No, ministru su ovo navike sa prethodne funkcije, gdje je i kroz Pravilnik br 3884, od 27. maja 2011, koji je sam donio u Fondu zdravstva, sebi dodijelio dva auta na korišćenje 24 časa. Naravno da je jedno od njih bilo sa privatnim (neslužbenim) tablicama da bi ga koristio popodne i vikendom za sopstvene potrebe", saopštio je Rebronja.

On je kazao da u SDP-u nijesu iznenađeni izjavom Hrapovića.

"Odavno su jasni stavovi, ponašanje i sposobnosti ministra zdravlja i to nas ne iznenađuje. Ovdje brine nepoštovanje propisa od strane onih koji su zadužani za sprovođenje Pravilnika o registraciji službenih vozila. A što se tiče kašnjenja izjave o ovom slučaju i to je uobičajeno, kao u ostalom i o svim događajima u vezi sa ministrom zdravlja. On ni o čemu nema stav i odluku sve do dobijanja stava ili savjeta od strane njegovog Mentora. Ipak, priznaćete, nije mu lako u tako podređenom položaju funkcionisati, ali su benefiti značajni", zaključio je Rebronja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније