Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

F.R.

19. 10. 2017. 08:05   >>  07:34 11

ŠKRELJA ZA TVCG

Odbor će odlučiti po proceduri

Administrativni odbor će maksimalno poštovati proceduru u slučaju anonimnih prijava protiv članova Savjeta Javnog servisa, kazao je predsjednik tog skupštinskog tijela Ljuiđ Škrelja, u emisiji "Iz pravog ugla" TVCG.

 

Škrelja je naglasio da će Odbor čekati, po proceduri, odluku Upravnog suda o eventualnim žalbama. On je kazao i da ne osjeća pritisak u  postupcima DPS-a povodom slučaja prijava protiv članova Savjeta.

On je, s druge strane, ocijenio da je upozorenje građanske opozicije, koja je pozvala Demokratsku partiju socijalista (DPS) da "obustavi potkopavanje Javnog servisa", vid političkog pritiska.

"Pozvana je i ambasada SAD da pažljivo posmatra rad Odbora, zar to nije pritisak?", saopštio je Škrelja, istakavši da tvit ambasade Sjedinjenih Država, u kome je iskazala podršku odgovornim i nezavisnim medijima, ne doživljava kao pritisak.

Predsjednik skupštinskog Administrativnog odbora je rekao da je činjenica da je član savjeta Ivan Mitrović podnio ostavku, nakon što je podnijeta prijava protiv njega, dokaz osnovanosti tvrdnji Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), kao i to što je Goran Đurović podnio ostavku na mjesto izvršnog direktora preduzeća koje se bavi proizvodnjom salate.

Škrelja je rekao da su se formalno-pravno stekli uslovi da Administrativni odbor pozove člana Savjeta RTCG Nikolu Vukčevića da se izjasni.

"Emisija Okvir bila vid pritiska"

Škrelja je ocijenio i da je posljednja emisija TVCG "Okvir" bila jedan vid pritiska. On tvrdi da nije odbio gostovanje u toj emisiji, već da razgovor o tome sa novinarkom koja je vodila emisiju nije bio završen.

"Biti pozvan i razgovarati s nekim je velika razlika. Meni je žao kako ta uvažena voditeljka nije našla za shodno da upozori prisutne da ne pominju moje ime tokom rasprave jer nisam bio prisutan. Predsjednik Savjeta mi je uputio poruku za koju ne znam je li prijetnja -  `neka je Škrelji Bog u pomoći`", naglasio je predsjednik Administrativnog odbora.

Škrelja je kazao da mu je drago što nije gostovao u "Okviru", kada je vidio ko su ostali sagovornici.

Uredništvo TVCG je reagovalo tokom emisije, saopštivši da je Škrelja odbio da gostuje u "Okviru" navodeći da članovi Savjeta biti pozvani da se izjasne pred Odborom, te da ne vidi razlog da se vrši medijski pritisak na Odbor.

"Na pitanje da li može da gostuje neki drugi član Odbora, gospodin Škrelja je rekao da niko od njih ne može gostovati bez njegove saglasnosti, koju neće dobiti. Narednog dana, nakon što je dao izjavu jednom portalu, ponovo je kontaktiran s pitanjem da li se predomislio u vezi gostovanja, pošto je ipak za drugi medij komentarisao postupak koji je u toku. Odgovor je bio da ostaje pri stavu, te da ne želi da se upušta u debatu u studiju", naglasili su iz uredništva TVCG.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније