Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

19. 10. 2017. 12:59   >>  12:29 21

KLARK SMATRA

CG može biti evropska Kalifornija

Crna Gora je nevjerovatna zemlja sa divnim ljudima, koja može postati evropska Kalifornija, smatra bivši komandat NATO snaga za Evropu, Vesli Klark.

“Ima puno potencijala ovdje. Razgovarao sam sa premijerom, Duškom Markovićem. Napredak je očigledan, Crna Gora može da postane evropska Kalifornija”, kazao je Klark crnogorskim novinarima na Global Citizen Forumu.

On smatra da se, u odnosu na prije 25 godina, mnogo toga promijenilo i razvilo.

“Tada sam mislio da je ovo najljepše mjesto na svijetu, ali ovo je sada još ljepše”, saopštio je Klark, dodajući da mu se Crna Gora uvijek sviđala.

Kako je rekao, razgovarao je davno sa Miloševićem i on mu je pričao kako je divna Jugoslavija. „Nažalost, za vrijeme njegove vlasti nije to moglo doći do izražaja”, kazao je Klark.

Klark je kako je rekao, srećan što je Crna Gora članica NATO-a i na putu je ka članstvu u Evropskoj uniji. “Crna Gora je dio zapada”.

Klark će govoriti kasnije na Forumu u okviru plenarne sesije “Održavanje sigurnosti u doba neizvjesnosti”.

On je najavio da će na toj sesiji pričati ličnoj, nacionalnoj i globalnoj bezbjednosti.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније