Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

19. 10. 2017. 15:27 >> 14:57

BOGDANOVIĆ S KREMONOM

Malta će podržati članstvo CG u EU

Malta će nastaviti da podržava članstvo Crne Gore u EU, istakao je ambasador te zemlje Džejmi Kremon na sastanku s gradonačelnikom Prijestonice Aleksandrom Bogdanovićem.

Bogdanović je podržao inicijativu Kremona o uspostavljanju saradnje između Cetinja i Mdine, koji je istorijski centar i nekadašnji glavni grad Malte.

"Gradonačelnik se zahvalio na podršci koju je Malta pružala Crnoj Gori u procesu evroatlantskih integracija tokom predsjedavanja te zemlje Savjetom Evrope i iznio očekivanje da će se podrška članstvu u EU nastaviti i intenzivirati. On je upoznao ambasadora Kremona sa sadržajem nedavno usvojenog Zakona o Prijestonici i benefitima koje će Cetinje imati od usvojenog zakonskog rješenja, kao i da će u rekonstruisanom bivšem Ruskom poslanstvu biti smješteno Ministarstvo vanjskih poslova, čime će se Cetinju ponovo vratiti status diplomatskog centra Crne Gore", saopštili su iz Prijestonice.

Bogdanović je posebno naglasio aktivnosti gradske uprave na planu međunarodne saradnje i istakao da je zahvaljujući tim aktivnostima u prethodne četiri godine obezbijeđeno preko 20 miliona eura donacije za gradske projekte.

"Ambasador Kremon je izrazio uvjerenje da će Crna Gora i dalje imati kvalitetnu dinamiku u evropskim integracijama i naglasio da će Malta nastaviti da snažno podržava članstvo Crne Gore u EU. On je izrazio zadovoljstvo u dijelu investicija koje sprovodi gradska uprava, kao i za podsticaje koje se nude novim investitorima i saopštio da će podsticati dolazak malteških investitora i kompanija u Crnu Goru", saopšteno je.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније