Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

03. 11. 2017. 07:54 >> 11:36
15

ĐUKANOVIĆ PORUČIO

Kolebanje Cetinja, kolebanje Crne Gore

Demokratska partija socijalista (DPS) ne smije dozvoliti ni najmanji propust na izborima na Cetinju, jer bi bilo kakvo kolebanje te Opštine značilo da se koleba Crna Gora, što nije slučaj, poručio je lider DPS-a, Milo Đukanović.

On je, sinoć na početnoj konvenciji te partije u susret lokalnim izborima u Prijestonici, ocijenio da su ovi izbori istorijski, jer se ne bi "ovdje dovela u pitanje samo vlast u Cetinju, nego bi to bio početak ugrožavanja svega onoga čemu smo podarili svoju mladost i svoje živote".

"Zbog toga to moramo i dalje odlučno braniti i ne smijemo dozvoliti ni najmanji propust na Cetinju, jer na Cetinje se gleda posebnim očima", poručio je Đukanović. 

Kako je kazao, može se dogoditi da podbace u Herceg Novom i da na kratko izgube vlast u Budvi. "Ali bilo kakvo kolebanje Cetinja bi značilo da se koleba Crna Gora. A Cetinje se ne koleba", poručio je Đukanović.

Kako je rekao, danas se živi u vremenu u kom se funkcioneri Demokratskatskog fronta (DF) ponose što su služili drugoj državi.

Socijaldemokratska partija i Građanski pokret URA, kako smatra Đukanović, igraju u istom kolu sa njima, a pokušavaju se izdavati za evropejce.

"Među osnivačima Demokrata je čovjek koji je u vrijeme 1999. godine bio najbliži saradnik oficira bezbjednosti tada zloupotrijebljene Vojske Jugoslavije, koja je okretala svoje topove prema Cetinju", naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, ako je neko poput DF-a učinio sve u prethodnom periodu da Crne Gore ne bude i na kraju iznajmio svoje usluge interesima druge države sa potpuno suprotnim interesima od crnogorskih, "onda zaista nema te teške riječi od koje ću se libiti da je upotrijebim protiv protagonista takve politike".

"Ali ako poslije izvjesnog vremena vam dojadi patriotizam, pa sebi na bazi toga dozvolite da služite interesima suprotnim interesima Crne Gore, to nije ništa drugo nego izdaja koja, ubijeđen sam, ne može nikad imati većinsku podršku u Crnoj Gori, a na Cetinju posebno", kazao je Đukanović.  

Članica Predsjedništva DPS i koordinatorka za Cetinje Daliborka Pejović istakla je da su predizborne aktivnosti započete još u maju, te da su tokom prethodnih nekoliko mjeseci razgovarali sa većinom cetinjskih građana, vodeći računa o tome da sačuvaju njihovu čast i dostojanstvo, za razliku od političke konkurencije, koja je svoje posjete domaćinstvima uglavnom iskoristila u sopstvene marketinške svrhe.

„Nedavno su poslali svima veoma opasnu poruku „Dalje ruke od Cetinja“, a zaboravili su prvo svoje da operu, i to moraju uraditi ako misle da sačuvaju i svoju čast, i svoj obraz, i dostojanstvo ovih građana. Žao mi je što se toliko bave nama, a ne vide probleme u svojim redovima i zbog toga će im biti vrlo teško da ovu kampanju dovedu do kraja“, kazala je Pejović, naglašavajući da svi građani Cetinja treba da pročitaju sve izborne programe i da sami zaključe ko im nudi nešto što je realno ostvarljivo i dobro za njihovu budućnost, a ko im se smije u lice.

Ona je zaključila da je lista „Cetinje pobjeđuje! – DPS Milo Đukanović“ najbolja i najreprezentativnija, te da u političkim i profesionalnim biografijama kandidata za odbornike leže najbolje preporuke za realizaciju izbornog programa. Pejović je pozvala i građane Tuzi, Petnjice i Mojkovca da svojim glasom na biralištima 26. novembra pokažu koja je partija najbolja, najozbiljnija i najsjanija, uvijek dosljedna, prava i uvijek državnotvorna.

Nosilac liste „Cetinje pobjeđuje!“ – DPS Milo Đukanović“ Aleksandar Bogdanović je istakao da Bajice nijesu slučajno odabrana polazna tačka za još jednu izbornu pobjedu DPS-a: „Ovdje smo konstantno imali veliku podršku, a Bajice su uvijek kroz istoriju znale da pokažu da su na pravoj strani, a večerašnji skup me uvjerava da je i dalje tako“.

Bogdanović je govorio o projektima koji su urađeni tokom protekle četiri godine na teritoriji Prijestonice Cetinje, posebno naglašavajući značaj usvajanja Zakona o Prijestonici, prema kojem će već od naredne godine Cetinje dobijati skoro 10 miliona eura za razvoj. „Taj Zakon je usvojen zahvaljujući DPS-u, jer je za one koji su stalno naglašavali kako im je Cetinje važno, on veoma dugo bio mračan i nepoželjan. Nijesu glasali za njega, a što bi danas dali da jesu“, kazao je Bogdanović.

Kao nosilac liste, Bogdanović je predstavio program DPS-a za Prijestonicu za naredne četiri godine i poručio građanima da su svi potrebni, kako bi već od 27. novembra ujutro lokalna uprava nastavila da radi i obećao da će dosadašnji rad biti još jači i odgovorniji.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније