Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 07. 2013. 08:15 >> 08:15

VELIKI POSAO

Vuković: Više političke kulture

Član radne grupe iz redova Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković kaže da su parlamentarci ušli u veliki posao promjene zakonske regulative, misleći da se to lako može završiti.

"Ne znamo koji će se obim posla pojaviti, to će se kroz posao pokazivati. Dogovorili smo se da se držimo okvira zacrtanih u odluci o vraćanju povjerenja u izborni proces i da vidimo kojim amandmanima se mogu poboljšati postojeći tekstovi izbornih zakona", ukazao je Vuković.

Članovi radne grupe su, kako je naveo, zatražili pomoć institucija, angažovali istraživački centar da im pribavi uporedna iskustva i definisali učešće stručnjaka na sjednicima.

"Vodili smo računa da povežemo dobro i korisno sa racionalnim i efikasnim. Najvažnija je atmosfera, ako je ona dobra i tolerantna, a nema razloga da ne bude takva, i ukoliko se ne budemo politički nadmudrivali umjesto da razmijenimo pravne argumente, onda se može dosta toga završiti do 10. septembra", rekao je Vuković.

Ukoliko bude postojala politička volja kod vladajuće koalicije da se brzo i efikasno izvrši izmjena izbornog zakonodavstva, parlamentarna radna grupa će to uraditi u predviđenom roku, odnosno do 10. septembra, smatra potpredsjednica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić. Ona je kazala da će najteža biti izmjena Zakona o izboru odbornika i poslanika.

"Počinjemo sa Zakonom o biračkim spiskovima, nakon čega ćemo otvarati pitanja koja se odnose na lične karte, prebivališta i državljanstva. Nadam se da neće biti opstrukcije u radu, a u slučaju da se to desi informisaćemo javnost", rekla je Jasavićeva, u izjavi za "Dan”.

Radna grupa će se, kako ističe, kasnije transformisati u radno tijelo koje će pratiti primjenu odredaba zakona koji će biti promijenjeni.

"Nadam se da će ozbiljnost radne fupe, koju imamo u početnim fazama rada, biti ono što će nas karakterisati i kasnije. Očekujem da postignemo dogovor oko ključnih pitanja u vezi sa izgradnjom povjerenja u izborni proces", navela je Jasavićeva. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније