Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

16. 11. 2017. 16:27 >> 15:56

SOCIJALDEMOKRATE CT

Da zdravstvo bude na zavidnom nivou

Socijaldemokrate će učiniti sve da Cetinje i dalje bude grad u kome je zdravstvo na više nego zavidnom nivou, poručio je kandidat na odborničkoj listi "Socijaldemokrate - Dosljedno, da Prijestonica bude prva", Ivan Ivanović.

 

Analizirajući, kako je rekao, razvoj Cetinja u posljednjih dvadesetak godina, Ivanović je rekao da se može zaključiti da je u mnogim segmentima Prijestonica nazadovala.

"Jedna od rijetkih svijetlih tačaka bilo je zdravstvo. Dom zdravlja i Bolnica 'Danilo I' uspjeli su da održe dobru organizaciju, zadrže kvalitetan kadar, te da opremljenošću savremenim medicinskim aparatima i bolničkim kapacitetima ostanu na zadovoljavajućem nivou. Svakako da ne smijemo dozvoliti da nam zdravstvo zastane i čeka razvoj ostalih segmenata društva. Ono mora napraviti nove iskorake", rekao je Ivanović.

On je obećao da će se SD čvrsto zalagati za renoviranje Stare dječje bolnice, za koju već odavno postoji projekat.

"Insistiraćemo da se umjesto parkinga na Studentskom trgu, obnovi i opremi navedena bolnica, čime ćemo značajno poboljšati njenu funkcionalnost i pružiti znatno efikasniju zdravstvenu zaštitu našim sugrađanima i brojnim pacijentima iz cijele Crne Gore, koji prepoznaju kvalitet zdravstvene usluge na Cetinju. Na ovaj način ujedno bi dobili i jedan lijepi objekat u centru grada, koji sada svojim izgledom ruži ambijent Cetinja, a uređujući njegovu okolinu, riješili bi i veliki problem u vidu nedostatka parking mjesta. Drugi objekat koji je doživio spolju, ali ne i unutrašnju rekonstrukciju je zgrada Stare bonice. Činjenica je da je unazad nekoliko godina ova bolnica ponuđena potencijalnim investitorima na koncesiju, ali to dosad nije dalo opipljivog rezultata. U tom smislu smatramo veoma značajnim uspostavljanje dobre komunikacije i dodatnog angažovanja Ministarstva zdravlja, Fonda za zdravstveno osiguranje i Opštine Cetinje u cilju iznalaženja dobrog investitora", rekao je Ivanović.

On smatra da privatno-javno partnerstvo može biti dobro rješenje kad je riječ o formiranju zdravstvene ili ustanove socijalnog karaktera - Doma starih na Cetinju.

"Alternativa može biti upotreba tog objekta kao sjedišta jednog ili više državnih institucija. Ono na čemu će Socijaldemokrate svakako insistirati, svakako je nabavka skenera za našu bolnicu, što se već nametnulo kao neophodna dijagnostička metoda na nivou sekundarne zdravstvene zaštite. Dakle, Socijaldemokrate će dati puni doprinos realizaciji ovih ideja i planova i učinićemo sve da Cetinje i dalje bude grad u kome je zdravstvo na više nego zavidnom nivou. Zaokruživanjem broja 4 na predstojećim izborima, ukažite nam povjerenje da Cetinje i u drugim društvenim segmentima dostigne takav zavidan nivo", poručio je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније