Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

18. 11. 2017. 17:20 >> 16:49
1

ĆEMAN PORUČIO

Dosta nam je partijskog zapošljavanja

Kandidat Demokrata za predsjednika Opštine Petnjica, Albin Ćeman, saopštio je da su Bihorci siti obećanja i prevara DPS-a. Poručio je da je dosta bilo zloupotreba državnih i lokalnih resursa, partijskog zapošljavanja i udomljavanja na teret novca svih građana.

 

Ćeman smatra i da su neefikasno postupanje organa lokalne samouprave i neefikasni mehanizmi odgovornosti i proces rada samo jedni od problema Opštine Petnjica.

Problem predstavlja, prema njegovim riječima, partijsko zapošljavanje. Ćeman tvrdi da je "samo u ovoj godini 12 članova vladajućeg DPS-a po principu partijske knjižice, a ne znanja, stručnosti i sposobnosti uhljebljeno na teret skromnog lokalnog budžeta".

"To dovodi do negativne selekcije kadra koja dalje urušava sliku o javnom sektoru u očima građana. Funkcionalnost opštinske administracije je na niskom nivou, što uzrokuje velike troškove za građane i privredu", rekao je Ćeman.

Najavio je da će Demokratska Crna Gora javnu upravu oblikovati prema principima evropskog modela.

"Građanin treba da bude kontrolor i pokretač rada lokalne uprave. Demokrate će obezbjediti stručnu i profesionalnu lokalnu upravu , koja će snositi odgovornost za sprovođenje propisa i ostvraivanje rezultata u radu. Takav sistem će obezbijediti zakonite javne konkurse i motivisati pošten i stručan kadar da se angažuje u lokalnom javnom sektoru", rekao je Ćeman.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније