Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

02. 05. 2022. 11:06 >> 11:08
2

ĆEMAN SAOPŠTIO

"Postoje određeni dilovi u vezi s odlaganjem izbora"

Demokratska Crna Gora saopštila je da su u toj partiji u saznanju kako postoje određeni dogovori sa najavljenim odgađanjem lokalnih izbora. To je saopštio poslanik Demokrata Albin Ćeman.

"Kao prema svakoj drugoj temi od značaja za građane Crne Gore, i u vezi ove teme ćemo biti jasni i krajnje konkretni: svako ko glasa za ovakvo skandalozno rješenje koje služi za bježanje od izbora, formirao je koaliciju sa DPS, URA i SNP", poručio je Ćeman.

Budući da je Crna Gora danas, kako je rekao, u najdubljoj političkoj krizi u novijoj istoriji, te da je "legitimitet vlasti u potpunosti urušen time što je sastavljena Vlada koja ne počiva na jasno izraženoj izbornoj volji građana", Ćeman ističe kako je jedino rješenje raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i održavanje svih lokalnih izbora za koje postoji ustavna i zakonska obaveza.

"Zbog toga smo dužni obavijestiti javnost, ali i upozoriti kolege iz Skupštine Crne Gore da ukoliko se pomenuti scenario nelegitimnih dilova desi, svaka mogućnost dijaloga o reformi izbornog zakonodavstva i drugim rješenjima za koje je potrebna dvotrećinska ili tropetinska većina tim činom prestaje da postoji", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније