Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

10. 12. 2017. 17:01 >> 16:43

GANIĆ PORUČILA

"Neki korisnici stanova ne ispunjavaju kriterijume"

Odbornica Pokreta za promjene u Skupštini Glavnog grada Biljana Genić kazala je da je vrlo simptomatično da mjesecima nadležni u Glavnom gradu izbjegavaju da daju istinit odgovor na pitanje zašto nemali broj tzv. socijalnih stanova koriste osobe koje ne ispunjavaju propisane kriterijume.

"Naime, značajan je broj onih koji su, iskoristivši nemar i nedovoljnu kontrolu terenskih službi lokalne samoprave, te poslije smrti korisnika socijalnog stana sa kojim su bili u nekom rodbinskom odnosu, na nezakonit način se uselili i `naslijedili` to pravo iako nijesu u stanju socijalne potrebe. Takođe se izbjegava odgovor i na pitanje zašto su pojedini stanovi u socijalnim zgradama, već više godina prazni i za koga se  oni čuvaju, ako se zna da mnoge višečlane porodice žive u trošnim i neuslovnim barakama u kojima djeca obolijevaju od raznih bolesti, izloženi nehigijeni, ujedima štakora i pacova, a da ne govorimo o hladnoći kojoj su izloženi ovih dana", rekla je Genić.

Ona je poručila da je sramna manipulacija s tom najranjivijom kategorijom stanovništva, "a ova vlast ih je svojim vladanjem gurnula u takvu poziciju".

"I sad oni takvi nemaju adekvatan socijalni tretman, jer su prioritet privilegovani koji ne zadovoljavaju  kriterijume, već koriste partijsku pripadnost, da otmu ono što drugima pripada.  Nesporno je da su u ovoj državi i visokoobrazovani i radnici na nivou standarda socijalnih primanja evopskih država, pa se postavlja pitanje kada  će, s obzirom na riječi aktuelnog premijera, toliko hvaljena ekonomska moć postignuta u 2017. rezultirati povećanjem standarda građana Crne Gore…Odgovor na to će najbolje dati sami građani na predstojećim izborima u Glavnom gradu, tako što će ove prevejane manipulatore iz vlasti, poslati u opozicione klupe", saopštila je Genić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније