Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

22. 02. 2018. 12:58 >> 13:00
12

URA TVRDI

Pejovićeva ostavka simuliranje odgovornosti

Ostavka Aleksandra Andrija Pejovića na funkciju ministra evropskih poslova nije ništa drugo do blijedi i providni pokušaj simuliranja osjećaja lične i javne odgovornosti, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

 

Oni su ocijenili da je Pejović ostavkom,  a ne razrješenjem Vlade, želi da izbjegne zakonsku suspenziju po kojoj ne bi mogao obavljati bilo kakve javne funkcije u naredne četiri godine.

Iz Ure navode da bi, u slučaju da je Vlada razriješila Pejovića, po odredbama Zakona o sprečavanju korupcije njemu bilo zabranjeno da u naredne četiri godine, obavlja bilo kakvu javnu funkciju.

Oni smatraju da Pejović podnosi ostavku samo na mjesto ministra „dok očigledno nastavlja da oponaša glavnog pregovarača za evropske integracije“.

„Neozbiljno je i smiješno da neko, ko je svjesno i nezakonito otuđio na desetine hiljada eura građana, i dalje vodi proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU). Međutim, jasno je da Pejović sve to radi u dosluhu sa svojom strankom, koja mu nakon „moralnog“ podnošenja ostavke može udijeliti i neku novu, takođe dobro plaćenu funkciju“, poručuju iz Ure.

Pejović, kako tvrde, za vrijeme svojeg mandata u Vladi nije napravio gotovo nikakve pomake u procesu evropskih integracija.

„Umjesto toga, na račun građana Crne Gore uživao je u protivzakonito stečenom novcu sa kojim se baškario na inostranim adresama, a rezultati su nijedno zatvoreno pregovaračko poglavlje i konstantne kritike sa evropskih adresa u izvještajima i strategijama o napretku zemlje ka EU“, ističu u pokretu URA.

Dodaju i da nakon brojnih skandala, ostavki ministara, loših poteza i očajnih statističkih podataka koji daju alarmantnu političku i društvenu sliku u zemlji, svaki odgovorni evropski premijer bi dao ostavku.

„Međutim, od gospodina Markovića je to iluzorno očekivati, jer sve što on i njegova partija građanima mogu ponuditi jesu Marovići, Kuljače, Radojičići, Pavićevići, Pejovići i njima slične zaštićene krupne ribe“, zaključuju u pokretu URA.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније