Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

24. 02. 2018. 07:58   >>  07:57 4

KNEŽEVIĆ PORUČIO

Abazovićev poziv ne vodi kompromisu

Andrija Jovićević, sa ljudskim i profesionalnim kvalitetima, osoba je koja je spremna da objedini najveći dio relevantne opozicione scene na predsjedničkim izborima, kazao je za Pobjedu funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević, komentarišući poziv lidera Ure Dritana Abazovića bivšem ministru Jovićeviću da povuče kandidaturu za predsjedničke izbore, kako bi opozicija našla trećeg, prihvatljivog kandidata.

 

Knežević je poručio da poruke Abazovića ne mogu dovesti do kompromisa.

"Poziv kolege Abazovića ne bih posebno komentarisao, jer imamo džentlmenski dogovor da niko nikoga na opozicionoj sceni ne pokušava ideološki prevaspitavati, niti stvarati atmosferu bilo kakvog uslovljavanja. DF to nije radio nikad, pa neće ni ovog puta", kazao je Knežević.

On je podsjetio na nikšićke izbore i platformu koju je Abazović tada nudio opoziciji.

"Kao što nijesmo pristali na uslovljavanje kada su u pitanju nikšićki izbori i platforma koju je Abazović napisao kao predstavnik Pozitivne, zbog koje smo izgubili vlast u Nikšiću i morali ponavljati izbore, tako ni ovoga puta ne želimo da prihvatimo bilo kakva ucjenjivanja. Ne smatramo da je Abazović nastupao sa pozicija čitave građanske opozicije, već samo Ure koja ima dva poslanika", rekao je Knežević.

Prema njegovim riječima, Abazović je locirao ili optužio jedan broj kolega iz građanske opozicije da se radi o režimskim „spavačima“ i to su stvari koje oni treba da razjasne među sobom.

Knežević smatra da Abazović ima legitimno pravo da saopšti stav, ali i DF ima pravo da se odredi prema tom stavu i da „takvi istupi sigurno ne mogu dovesti do kompromisa koji bi trebalo da nam je svima prioritetan cilj“.

"Mi smo željeli da se nađe model koji bi bio optimalan i prihvatljiv za većinu parlamentarnih opozicionih stranaka. Predlagali smo različite modele i ne pada nam na pamet da se preglasavamo, jer je DF ubjedljivo najjači subjekt, ali ne možemo da prihvatimo da razgovaramo jezikom unaprijed osmišljene eliminacije i novog pokušaja prevaspitavanja DF-a", rekao je Knežević.

On je istakao da DF ostaje „čvrsto na stanovištu da opozicija, ukoliko želi, može da dođe do zajedničkog rješenja.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније