Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 07. 2013. 08:30 >> 08:50
9

LIDERI DOGOVORILI

Rebalans neće oboriti vladu

Vrh Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP), predvođen liderima stranaka Milom Đukanovićem i Rankom Krivokapićem, nije uspio da se dogovori o budućnosti KAP-a.

 

Mediji su objavili da su rukovodstva dvije vladajuće partije razgovarala kasno preksinoć više sati o rebalansu budžeta, sudbini KAP-a, ali i o ustavnim promjenama, te radu skupštinskih anketnih odbora.

Slaganja je, prema pisanju medija, bilo u idejama da se riješi problem KAP-ovog dugovanja EPCG, a predlagano je da elektroenergetska kompanija u više godišnjih rata plati poreze i doprinose. Jedan od predloga bilo je i pretvaranje duga KAP-a u akcije, čiji bi vlasnik postala država Crna Gora.

Današnja štampa piše da je jedini dogovor koji je postignut je da partije saopšte da neizglasavanje sadašnje verzije rebalansa budžeta ne znači pad Vlade i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

SDP je DPS-u na sastanku saopštila da na sjednici Skupštine 1. avgusta, na kojoj će se raspravljati o rebalansu buddžeta, neće glasati za taj predlog. 

Sastanku su prije dva dana u ime DPS-a, osim Đukanovića, prisustvovali politički direktor partije Tarzan Milošević, potpredsjednici Igor Lukšić, Svetozar Marović i šef poslaničkog kluba Milutin Simović, dok su iz SDP-a pored Krivokapića, bili potpredsjednik Rifat Rastoder, predsjednik Kluba poslanika Borislav Banović, kao i članovi Predsjedništva SDP-a Raško Konjević, Ivan Brajović i Damir Šehović.

Dogovoreno je i da 31. jula bude održana sjednica parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o promjena Ustava u dijelu koji se odnosi na pravosuđe, kao i izbornog zakona, dok će 1. avgusta sjednica biti posvećena rebalansu budžeta. 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније