Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

14. 05. 2018. 21:21 >> 21:32

SDP PISAO JOKOVIĆU

"Luku Kotor pretvaraju u partijski plijen"

Predsjednik kotorskog odbora SDP-a Branko Nedović uputio je otvoreno pismo predsjednicima Opštine i Skupštine tog grada Vladimiru Jokiću i Dragici Perović, u kojem navodi da ta partija neće dati legitimitet pretvaranju Skupštine Opštine u "poligon za štetno nadigravanje, mimo zakonskih i političkih principa".

Nedović navodi da SDP do daljeg neće prisustvovati sjednicama Skupštine Opštine Kotor.

"SDP se dokazao braneći javna dobra Kotora, počev od Luke Kotor, kada smo vratili “Vrata od grada” građanima Kotora, ali i ostalih kulturnih dobara i nekretina u gradu koje smo zaštitili i time sačuvali resurse za razvoj grada", ističe Nedović. 

Navodi i da su prije više od šest mjeseci ukazali na neprihvatljivost da se najuspješniji gradski privredni subjekt Luka Kotor pretvara u, kako navode partijski plijen.
    
"Dovode se "kadrovi" od Bara do Kolašina, koji treba da vode vrlo stručne i specifične lučke poslove. To nijedna vlast sebi do sada nije dozvolila , a građani i SDP na to ne smiju i neće pristati", poručio je Nedović.
    
Nevodić navodi da gradska vlast ubrzano postaje talac grupe, koja od Kotora pokušava napraviti sredstvo u unutar partijskoj borbi u SNP-u.

On kaže da se problemi u Kotoru gomilaju i prijete da se nemoć pretvori u nezakonitosti, koje gradu već nanose štetne posljedice.
    
“Začuđeni smo da, dogovor sa kolegijuma o dnevnom redu Skupštine opštine nije ispoštovan. Ovo smatramo primjerenim upozorenjem, ne navodeći i obilje drugih razloga, zašto pojedine tačke nijesu ni zakonski prihvatljive niti pripremljene za valjano odlučivanje “, naveo je Nedović.

Saopštava i da Odbornički klub SDP-a neće dati legitimitet takvom pretvaranju Skupštine opštine u poligon za štetno nadigravanje, mimo zakonskih i političkih principa.

“Očekujemo da se svi konstituenti vlasti okrenu ispunjenju obećanja datih građanima, a do tada nećemo prisustvovati sjednicama Skupštine opštine Kotor. Očekujemo od vas kao čelnih ljudi Opštine Kotor da tome date puni doprinos”, zaključio je Nedović.
    

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније