Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

10. 07. 2018. 15:18 >> 15:11
2

CAMAJ SAOPŠTIO

Monopol uvozničkog lobija šteti poljoprivrednicima

Osmišljeni monopol na tržistu od strane uvozničkog lobija, te nedovoljna zašitita od strane države, dovela je poljoprivrednog proizvođaca u Crnoj Gori u težak položaj, pa se svake sezone, poljoprivrednici zadovoljavaju ukoliko vrate uloženo, te na taj način nekako uspijevjevaju preživjeti jos jednu po njih lošu sezonu, saopštio je odbornik Demokrata u SO Tuzi Štjefan Camaj.

"Kao i prethodnih godina, i ove se, nažalost, ponavlja isti scenario, poljoprivrednici iz Malesije, a i šire, ne uspjevaju da svoje poljoprivredne proizvode prodaju ni po najnižim cijenama, ni po cijenama koje su poniženje za poljoprivrednike i društvo u cjelini. Ovih dana čujemo mnoge prozvođače kako teškog srca izgovaraju ono što skoro svake godine izgovaraju - da se plaše da će morati da čitav rod lubenice ostave na svojim baštinama da istrune jer je tržište prebukirano i nema trgovaca. Zaista je žalosno i poražavajuće da se ovako nešto ponavlja iz godine u godinu, a da nadležno ministarstvo ne čini ništa po pitanju poboljšanja uslova na tržištu i regulisanja uvozničkog lobija", kazao je Camaj.

On je optužio uvoznički lobi za monopol na tržištu, kazavši da katastrofalno stanje poljoprivrednika Malesije i drugih krajeva traje godinama.

"Naravno, odgovornost za ovakvo stanje je prije svega na resornom ministarstvu koje svojim nečinjenjem, a često i činjenjem, dovodi poljoprivrednike na ivicu egzistencije. U Malesiji je sve više nezadovoljnih proizvođača, svakim danom sve je više onih koji se odlučuju da umanje svoju proizvodnju, a nerijetko ima i onih koji prestaju da se bave poljoprivredom. Nažalost, potencijali koje nam je priroda dala ne možemo iskoristiti, nego imamo jednu tužnu realnost - da se danas od poljoprivrede, kao jedne od ključnih grana razvoja naše privrede, ne može pristojno zaraditi, odnosno da poljoprivredni proizvođač od svog mukotrpnog rada teško živi i opstaje", poručio je Camaj.

On je pozvao resorno minstarstvo da se tim problemom ozbiljno pozabavi i  počne da rješava probleme koji ugrožavaju budućnost poljoprivrednih proizvođača i poljoprivrede uopšte.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније