Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

26. 07. 2018. 12:40 >> 12:26

DANČILA SAOPŠTILA

Rumunija snažno podržava put CG u EU

Predsjednica Vlade Rumunije, Vasilika Viorika Dančila saopštila je da će proširenje Evropske unije (EU) biti visoko na agendi rumunskog predsjedavanja Savjetom EU.

Ona je, tokom susreta s predsjednikom Skupštine Crne Gore, Ivanom Brajovićem, naglasila spremnost Rumunije zemlje da snažno i odlučno podrži Crnu Goru na evropskom putu.

"Rumunija je prijateljska zemlja za koju je važna stabilnost Zapadnog Balkana, pri čemu posebno cijenimo činjenicu da je Crna Gora faktor stabilnosti i država koja je učinila najznačajnije iskorake na putu integracije u EU", istakla je predsjednica Vlade Rumunije, pozivajući Brajovića da posjeti Rumuniju.

Brajović je, tokom susreta s gošćom iz Rumunije, naglasio da je prva posjeta na tom nivou snažna potvrda prijateljstva dvije države koje ove godine obje obilježavaju značajan jubilej – 140. godina od Berlinskog kongresa. 

Tokom razgovora zajednički je konstatovano da intenzivnija parlamentarna saradnja, na nivou grupa prijateljstava i radnih tijela, kao i razvoj partnerskog odnosa u okviru NATO podsticajno djeluju na jačanje sveukupnih odnosa koji u končanom trebaju da rezultiraju snažnijom ekonomskom saradnjom posebno u oblasti turizma i energetike.

"Redefinisanje odnosa unutar EU i proširenje su procesi koji trebaju da se odvijaju paralelno. Raduje nas što imamo niz predsjedavanja Savjetom EU, zemalja koje poznaju situaciju na Zapadnom Balkanu i razumiju značaj članstva svih država regiona u Evropskoj uniji. Za Crnu Goru posebno je važno da se kandidati ocjenjuju isključivo na osnovu individulanih zasluga", rekao je Brajović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније