Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

18. 11. 2018. 07:55   >>  20:06 8

POPOVIĆ O KOALICIJI

Cilj nije vlast radi vlasti

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović kazao je za Pobjedu da, zbog nezadovoljstva realizacijom koalicionog sporazuma sa DPS-om, može doći do raskida koalicije na državnom nivou, ali, kako je rekao, o tome će odlučivati organi LP nakon pregovora unutar koalicije.

Popović je rekao da je inicirao sastanak sa predsjednicima vladajućih partija, te da vjeruje da će se on uskoro održati.

"Mi smo ozbiljan politički savez i nećemo rješavati takve stvari putem medija, već ozbiljnom analizom urađenog i propuštenog u protekle dvije godine koalicione vlasti. Naša komunikacija sa koalicionim partnerima u tom smislu uglavnom je redovna, kako na nivou Skupštine Crne Gore tako i na lokalnom. Međutim, veoma je važno da se održava i redovna komunikacija lidera koalicije, pa je zato Liberalna partija inicirala sastanak predsjednika vladajućih partija, koji će se, vjerujemo, uskoro održati" rekao je Popović.

Ističe da se koalicija Liberalne partije sa DPS-om i drugim partnerima u proteklih godinu stabilizovala se.

"Ali, ne može nas zadovoljiti stabilnost jer cilj nije vlast radi vlasti. Mi želimo da se snažnije sprovode konkretne programske mjere i druge dogovorene tačke sporazuma. LP kao manji partner u tom savezu zahtijeva da se pruži mogućnost da te mjere i sprovedemo, kao dio zakonodavne i izvršne vlasti. Ako govorimo o programu, to je načelno vladavina prava, sekularna država i rješavanje statusa vjerskih zajednica, ljudska prava i jednakost svih ranjivih grupa, smanjenje nameta, taksi i poreza koji muče građane i stvaraju dodatni pritisak na ionako nejak finansijski status, ali i veće reforme ka EU integracijama. Država mora pokazati snagu i da nema kompromisa sa magistralnim pravcima državne politike", naveo je Popović za Pobjedu.

Vjeruje da će DPS i partneri imati sluha za ono što su naveli kao zahtjeve i nezadovoljstvo, iskazane kroz stavove Glavnog odbora Liberalne partije

"Vjerujem da ćemo zajednički prepoznati najvažnije izazove i prioritete koje ćemo ubrzano rješavati", zaključio je Popović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније