Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

29. 11. 2018. 13:33   >>  13:30 12

SLUČAJ BRANKE MILIĆ

CG zatražila pristup ambasadi Srbije

Crna Gora zatražila je od ambasade Srbije u Podgorici da se našim nadležnim organima omogući pristup i ulazak u prostorije tog diplomatskog predstavništva, u kom je smještena Branka Milić, jedna od optuženih u pokušaju terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.


Naime, povodom aktuelne situacije u vezi sa Brankom Milić, koja se nalazi u prostorijama ambasade Srbije u Podgorici, Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je danas srpskog ambasadora Zorana Bingulca na razgovor.

"Tom prilikom, državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova ambasador Zoran Janković uručio je, u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, ambasadoru Bingulcu notu sa zahtjevom da Ambasada Republike Srbije omogući pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade", saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

Pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije ambasade, kako se pojašnjava, zatražen je u skladu sa nacionalnom potjernicom raspisanom za optuženom Milić po naredbi Višeg suda u Podgorici.

"Ambasador Janković je zatražio što brži odgovor Republike Srbije i podvukao da će Ministarstvo vanjskih poslova i drugi nadležni organi i dalje postupati u skladu sa međunarodnim pravom, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom praksom u cilju omogućavanja nesmetanog vođenja sudskog postupka. Ambasador Bingulac je istakao da cijeni diplomatski pristup Crne Gore povodom ovog slučaja, te da će Ambasada Srbije uručena dokumenta promptno procesuirati nadležnim organima Republike Srbije i da će povratno informisati Ministarstvo vanjskih poslova čim dobiju zvaničan odgovor", navode iz MVP.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније