Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Izvor: Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

30. 11. 2018. 18:30 >> 18:04

ZENKA OČEKUJE

Za dvije, tri godine Crna Gora u EU

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka očekuje da će za dvije, tri godine Crna Gora biti novi član Evropske unije (EU).

"Nezahvalno je govoriti o datumu kada ćemo pristupiti", rekao je Zenka tokom posjete Regionalnoj kancelariji agencije Anadolija za Balkan

Naveo je da Crna Gora zaslužuje da bude dio EU jer prednjači u otvaranju i zatvaranju mnogih poglavlja.

"Mnoge zemlje u regionu su tek na početku, a Crna Gora je prošla više od pola puta. Mi zaslužujemo da budemo nagrađeni za naš trud članstvom u evropsku porodicu", dodao je Zenka.

Kako je kazao, članstvom neće dobiti samo Crna Gora, nego i Evropa.

"Što se mene tiče, mi smo spremni i sjutra da uđemo u Evropu ali očekujem da će za dvije, tri godine Crna Gora biti novi član EU", poručio je Zenka.

Govorio je i o pričama u vezi s novom destabilizacijom političke situacije u Crnoj Gori, a sve zbog hapšenja dva poslanika.

"Bili smo mnogo zabrinuti dešavanjima tokom izbora 2016. godine. Mnogo nas je zabrinjavalo što se to spremalo i kakvi su to crni scenariji, kakve su to mračne snage koje su bile spremne da žrtvuju svoj narod, pristalice zarad ostvarivanja nekih svojih ciljeva. Nažalost, to nije novina na Balkanu, u vođenju politika na Balkanu", pojasnio je Zenka.

Istakao je da "on vjeruje u institucije Crne Gore koje su itekako spremne da sačuvaju stabilnost te zemlje".

"Nećemo dozvolit da preovladavaju neke politike koje će da nas vrate u neka mračna vremena. Crna Gora želi naprijed, želi put Evrope i spremna je za to. Ima politički potencijal i moć da sačuva sve ove vrijednosti", dodao je ministar Zenka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније