Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

14. 12. 2018. 06:54 >> 06:28
3

SPORAZUM S MINSKOM

Crnogorci bez viza u Bjelorusiju

Sporazumom između Crne Gore i Bjelorusije, diplomate i službena lica na teritoriji druge države mogu boraviti bez viza do 90 dana od datuma ulaska, pišu Dnevne novine. Državljani mogu boraviti do 30 dana.

 

Kako piše u Sporazumu između dvije države, vozači i članovi posada autoprevoznih sredstava kojim se dokazuje njihov identitet, koji obavljaju prevoz putnika i tereta u međunarodnom saobraćaju ulaze, izlaze, tranzitiraju i privremeno borave na teritoriji države druge strane ugovornice do 30 dana bez vize.

Ukupna dužina boravka državljana Crne Gore u Bjelorusiji ili obratno, ne smije prelaziti 180 dana u toku godine od datuma prvog ulaska (90 dana u toku šest mjeseci).

Državljani države jedne strane ugovornice, koji se upućuje na rad u diplomatska ili konzularna predstavništva i predstavništva u međunarodnim organizacijama te strane ugovornice koja se nalaze na teritoriji države druge strane ugovornice, kao i članovi njihovih porodica koji žive sa njima (suprug, supruga, maloljetna djeca i druga lica koja oni izdržavaju), imaoci važećih diplomatskih i službenih pasoša, ulaze, izlaze, tranzitiraju i borave na teritoriji države te druge strane ugovornice, bez viza tokom čitavog perioda akreditacije

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније