Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

16. 03. 2019. 13:11 >> 12:40
31

OSUDIO TERORISTIČKI NAPAD

Mandić: Naši preci nijesu udarali na žene i djecu

Lider Nove srpske demokratije i član Predsjedništva DF-a Andrija Mandić najoštrije je osudio, kako je rekao, mučko ubistvo nedužnih ljudi u džamiji na Novom Zelandu.

 

Mandić smatra da je riječ o terorističkom činu koji izaziva prezir i gađenje.

"Ovom prilikom izražavam saučešće porodicama nastradalih i nadam se u brz oporavak ranjenih ljudi. To što je zlikovac na svom oružju ispisao imena velikih junaka srpskog naroda samo govori da se radi o poremećenom umu i psihičkom bolesniku koji ne zna ništa o tim ličnostima, niti o istoriji Srba. Ti naši veliki preci nikada nijesu udarali na žene, djecu i nenaoružane ljude, već su živjeli u duhu čojstva i junaštva", saopštio je Mandić. 

On navodi da je srpski narod "čitavu svoju istoriju obilježio teškom i krvavom borbom za slobodu protiv raznih okupatora i najvećih sila svoga vremena, od Otomanske imperije i Austrougarske do borbe protiv nacizma".

"A u novije vrijeme protiv terorizma i NATO agresije. Upravo ta borba neprestana našeg naroda za svoju slobodu i prava, oduzima mogućnost bilo kome da u ubilačke pohode, u kojima su žrtve civili, žene i djeca, ide 'kiteći’ se srpskim junacima, među kojima su i oni koje je zločinac iz Krajstčerča ispisao na svom oružju", navodi Mandić.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније