Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

24. 04. 2019. 17:48   >>  18:06 14

DPS

Smjena Jokića jedina ispravna odluka za Kotor

Vladimir Jokić nije više predsjednik Opštine Kotor i time je donesena jedina moguća ispravnu odluku za grad Kotor, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista.

Jokić je danas smijenjen glasovima odbornika SDP-a, DPS-a, SD-a, HGI i LP.

Opštinski odbor DPS Kotor glasanjem za smjenu dosadašnjeg predsjednika Opštine potvrdio je, kako navode, je svoje političko djelovanje, gdje su od postavljenja Jokića ukazivali na ozbiljna kršenja zakonskih propisa u radu lokalne uprave i njenog na prevaru izabranog predsjednika.

“Vladimir Jokić kandidovao se na izborima sa državljanstvom druge države, mimo zakona. Na funkciju je izabran zaokruženim listićima šarenih boja, nakon mjeseci pregovaranja o sitnim interesima koalicionih partnera. S radnih mjesta iz organa lokalne uprave otpustio je brojne službenike, i suprotno zakonu, zaposlio aktiviste svoje partije i drugih koalicionih partnera koji su mu obezbjeđivali većinu u vlasti, ali ne i njeno funkcionisanje”, poručuju iz kotorskog DPS-a.

Kažu i da je Jokić brojnim štetnim angažmanima finansijski oštetio Opštinu Kotor, samostalno donosio odluke van njegove nadležnosti, htio da bude Kotoru i Skupština i Opština.

“Tu su i brojne druge nezakonitosti, pa sve do štetne prodaje službenog automobila, a nakon toga kupovine 11 novih, bez obezbjeđivanja novca za sugrađane u stanju socijalne potrebe, kako je obećao. Gužve u saobraćaju nije riješio, već je postavljanjem jednog semafora protok saobraćaja dodatno zakomplikovao. Kitio se Jokić izvršavanjem projekata koje su do faza realizacije dovele prethodna lokalna i državna vlast, i nadao se da će nastaviti da farsično predvodi lokalnu koaliciju, preuzima zasluge svih, i pripisuje ih samo sebi”, poručuju iz kotorskog DPS-a.

Iz DPS-a poručuju i da je Jokić dozvolio da Kotor duže od godinu dana nema razvojne planove, prije svega Strategiju razvoja Opštine i višegodišnji investicioni plan.

“Vodio je isključivo računa o interesima svoje partije i nadgornjavanju sa koalicionim kolegama, a o Kotoru ponajmanje, ne usvojivši ni Budžet Opštine za tekuću godinu, čime je Kotor doveo do samog kolapsa”, stoji u saopštenju DPS-a.

Poručuju i da je današnja smjena Jokića bila neophodna za Kotor, da bi grad izašao iz stagnacije u koju je zapao njegovim imenovanjem i rukovođenjem.

“Kotor zaslužuje mnogo bolje upravljanje od Jokićevog koje nije ni za pomen. Nadamo se da Kotor više nikada neće biti u situaciji da na čelo grada dođe upravljački i politički pripravnik, po struci demagog-populista, i da će Kotor konačno dobiti odgovornu upravu nakon godinu i po dana agonije”, zaključuje se u saopštenju kotorskog DPS-a.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније