Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

26. 04. 2019. 15:05 >> 15:12
13

BEČIĆ, LEKIĆ, PAVIĆEVIĆ

"Sa DPS-om nema ulaska u EU"

Crna Gora sa DPS-om na čelu nikada ne može ući u Evropsku uniju, saopštili su lideru Demokrata, Demosa i Crnogorske Aleksa Bečić, Miodrag Lekić i Vladimir Pavićević tokom sastanka sa Kristijanom Šmitom, poslanikom Bundestaga, članom Predsjedništva EPP i bivšim federalnim ministrom u Vladi SR Njemačke.

Trojica opozicionih lider, kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Šmita su upoznali sa trenutnom složenom političkom situacijom u Crnoj Gori, koja je, rezultat činjenice da se u, kako su kazali, najljepšoj državi na Balkanu vlast nikada nije promijenila na izborima, po čemu je Crna Gora jedinstven slučaj danas u Evropi.

Predsjednici Demokrata, Demosa i Crnogorske su na sastanku iznijeli snažnu poziciju tri politička subjekta da nastavljaju stremljenje ka ulasku Crne Gore u Evropsku uniju i da, kako su naveli, upravo zbog toga, vlast Demokratske partije socijalista mora postati ružna politička prošlost.

„Crna Gora sa DPS-om na njenom čelu nikada ne može uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju, jer nikada ne može zatvoriti poglavlja 23, 24 i 27, koja se odnose na vladavinu prava, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i na zaštitu životne sredine, jer bi to značilo da moraju krenuti sami na sebe, na svoje rođake, prijatelje, kumove i drugove, a to se nikada neće desiti“, istakli su Bečić, Lekić i Pavićević.

Trojica lidera su u razgovoru sa njemačkim poslanikom posebno apostrofirali masovne građanske proteste koji se ovih nedjelja i mjeseci dešavaju u Crnoj Gori, a čija je inicijalna kapisla bila afera “Koverat”, i Šmita detaljno upoznali sa elementima i posljedicama te afere.

Predsjednici ova tri subjekta su istakli da dokazane koverte, kupljene lične karte, razne "limenke", fantomke i "jedan zaposleni četiri glasa" nikada ne mogu biti obilježja demokratskih procesa i da je, kako su poručili, skandalozno da se to dešava u zemlji kandidatu za članstvo u Evropskoj uniji.

"Protiv lidera opozicije ovih dana pokreću sudske postupke zato što mirno protestujemo protiv krađe, korupcije, kriminala i nemorala, a akteri najvećih kriminalnih i korupcionaških afera u Crnoj Gori mirno šetaju uživajući u trošenju novca koji su opljačkala od građana Crne Gore. Sistem vrijednosti u Crnoj Gori je dotakao dno i tome se hitno mora stati na put", zaključili su Bečić, Lekić i Pavićević.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније