Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

20. 05. 2019. 15:03   >>  15:03 17

ISPRED SKUPŠTINE

Sjutra protest pokreta Odupri se

Građanski protest pokreta Odupri se - 97.000, pod sloganom "Za nezavisnost od koverti", biće održan sjutra u 20 sati ispred Skupštine Crne Gore.

Čelnik pokreta Odupri se, Džemal Perović, kazao je da je protest nazvan "Za nezavisnost od koverti" i da očekuje podršku svih slobodnih građana koji žele nezavisnu državu bez koverti, organizovanog kriminala i korupcije.

Kako je naveo Perović, očekuju da rame uz rame sa građanima budu svi oni potpisnici koji su svojim političkim i moralnim kredibilitetom garantovali da će se zalagati za principe i realizaciju ciljeva iz Sporazuma o budućnosti.

“Građani će ispred Skupštine, 21. maja, pogledima tražiti njihova lica kako bi se uvjerili ko je tu i ko je još za realizaciju Sporazuma o budućnosti”, rekao je on.

Perović je kazao da su političke razlike normalne i razumljive, ali da je ovo trenutak da se zna ko je jasno za rušenje režima.

Jedan od predstavnika pokreta Odupri se, Nikola Grdinić, rekao je da ne odustaju od borbe za slobodnu Crnu Goru, zajedno sa svim onima koji prepoznaju važnost aktivnog učešća u promjenama koje slijede.

“Nenasilna borba nema alternative, zato se ponovo vidimo 21. maja, ulica je još jedina slobodna institucija”, poručio je on.

Omer Šarkić iz pokreta Odupri se, kazao je da su se predstavnici pokreta upravo vratili iz posjete Briselu, gdje su se susreli sa dijelom briselske administracije koji, kako je naveo, ima razumjevanja za situaciju u Crnoj Gori i pomno prati dešavanja u državi.

Kako je rekao, tokom susreta sa njima, objasnili su im kako funkcioniše vlast u Crnoj Gori, “sistem u kome se kovertama korumpira sve, od političkih partija, poslanika, do tužioca, sudija i policajaca”, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније