Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

21. 07. 2019. 22:54 >> 22:54

POPOVIĆ PORUČILA

"Markovića demantuju podaci o posjećenosti sezone"

Izjavu premijera Duška Markovića da su ovo zlatne godine crnogorskog turizma demantuju podaci o posjećenosti i prometu na primoriju, saopštila je potpredsjednica Demokrata, Zdenka Popović.

 

Ona je kazala da se prethodnih dana u javnosti mogu vidjeti brojne informacije koje svjedoče o negativnim turističkim trendovima ove sezone, naročito kada su u pitanju gosti iz regiona.


„Dodatno zabrinjavaju podaci da je u pojedinim gradovima zabilježen pad prometa čak od 30 do 50 odsto“, istakla je Popović.

Ona je rekla da odgovor na pitanje zašto je ove godine naročito izražen pad broja turista iz zemalja regiona treba tražiti od predsjednika države i predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Prema riječima Popović, DPS „sezona politike podizanja međunacionalnih i međuvjerskih tenzija“, koja je ove godine počela govorom Đukanovića iz Nikšića, uticala je na turističku sezonu. 

„Namjera Đukanovića da u cilju opstanka na vlasti prekraja, razgrađuje i zavađa, stvorila je naročito ove godine atmosferu tenzija, koja nije prijatna ni za građane, a naročito ne za regionalne turiste“, kazala je Popović. 

Ona je rekla da je jedan od faktor koji kreiraju negativne trendove "pogubna" ekonomska politika Vlade Crne Gore, koja je uslovila rast cijena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније