Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, objavila B.B. ]

20. 08. 2019. 13:46   >>  13:53

SDP PORUČIO

Ponovo će tražiti kupovinu radarskih sistema

Socijaldemokratska partija (SDP) ponovo će podnijeti amandman kojim bi bio obezbijeđen novac za kupovinu stacionarnih radarskih sistema kada se bude usvajao budžet za 2020. godinu, najavio je poslanik te partije Raško Konjević.

On je podsjetio da su amandman SDP-a na predlog zakona o rebalansu budžeta kojim bi bio obezbijeđen novac za kupovinu stacionarnih radarskih sistema, drugi put, na sjednici krajem jula, odbili poslanici vladajuće većine.

Konjević je kazao da je nevjerovatno da su poslanici, i pored javnih obećanja članova Odbora za bezbjednost iskazanih tokom rasprava o stanju bezbjednosti saobraćaja da su neophodna ulaganja u opremu saobraćajne policije, odbili predlog SDP-a.

"Svakako ćemo identičan amandman predložiti za nekoliko mjeseci kad na red dođe usvajanje budžeta za narednu godinu, uz nadu da će poslanici vladajuće koalicije pokazati više sluha za tu veoma bitnu investiciju", naveo je on.

Konjević je rekao da su predloženi iznos od 2,2 miliona eura smatrali neophodnom investicijom u bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, pogotovo zato što je kupovina stacionarnih radarskih sistema planirana i prije nekoliko godina.

Kako je dodao, izdvajanje tog novca išlo bi na teret tekuće budžetske rezerve.

Konjević je kazao da bi stacionarni radarski sistemi prioritetno bili postavljeni u mjestima u kojima su česte saobraćajne nezgode.

"Njihova neophodnost, na žalost, potvrdila se i ovih dana kada smo samo za 24 sata imali više od 20 saobraćajnih nezgoda, na žalost i sa smrtnim ishodima", naglasio je on.

Konjević je dodao da je Crna Gora jedina zemlja regiona koja nema sistem stacionarnih radara koji višestruko pomaže saobraćajnoj policiji u kontroli saobraćaja, posebno tokom turističke sezone.

Kako je naveo, na taj način značajno se povećava sigurnost odgovornih učesnika u saobraćaju i vrši dodatno sankcionisanje bahatih vozača koji ponašanjem ugrožavaju živote i imovinu građana.

Konjević je rekao da bi se uvođenjem tih sistema smanjila potreba za prisustvom većeg broja saobraćajnih policajaca, čime bi se u kratkom periodu izvršile uštede u budžetu potrebne za tu investiciju.

"Na žalost i pored obećanja koja traju već tri godine i javno date riječi poslanika vladajuće većine tokom rasprave o Izvještaju o bezbjednosti u saobraćaju, ovo, na mnogo načina isplativo ulaganje u bezbjednost saobraćaja se neće realizovati ni ove godine", istakao je on.

Konjević je naveo da je Crna Gora u neslavnom evropskom vrhu po broju stradalih u saobraćaju i da se kroz takva ulaganja štite životi građana i njihova imovina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније