Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

23. 09. 2019. 10:51 >> 10:52
30

DPS SAOPŠTIO

"Demokrate se bave formom, a ne suštinom"

Demokratska partija socijalista (DPS) želi da usvaja rješenja i unapređuje izborni sistem, a ne da se medijski reklamira poput nezrelih Demokrata koji se, kako ocjenjuju iz najjače partije, "bave formom, a ne suštinom".

"Prijedlog zakona koji predviđa značajniju zastupljenost pripadnica ženskog pola na izbornim listama, smo 2017. godine mi predložili kao poslanici većine. Niko drugi. Taj prijedlog je inicirala Ženska politička mreža, u kojoj nije bilo predstavnica Demokrata. Zato što su u to vrijeme bojkotovali Parlament", saopštio je DPS.

To su, kako tvrde, činjenice, a sve ostalo su, navode iz DPS-a, manipulacije Demokrata.

"Podrazumijeva se da tada Demokrate nijesu došle u Skupštinu da glasaju za takvo rješenje. Dakle, odbili su prijedlog koji su poslanici vladajuće koalicije predložili. OEBS, na koji se svi često pozivamo, dao je pozitivno mišljenje na Zakon o izboru odbornika i poslanika, koji je vladajuća većina predložila 2017., a koji nije glasala opozicija", kazali su iz DPS-a.

Naporno i odgovorno su, navode oni, radili i tokom 2017. i 2018. na zakonima.

"I sva progresivna rješenja smo predvidjeli, prihvatili smo sve konstruktivne sugestije civilnog sektora, preporuke međunarodnih institucija i svih zainteresovanih da pomognu da kreiramo dobra rješenja. Razumijemo da je to sada bolno Demokratama, koji shvataju da su upravo vladajuća koalicija, NVO i AZ predvidjeli sva rješenja po uzoru na razvijena demokratska uređenja. Pozivamo ih da radimo i poručujemo da ćemo prihvatiti i njihova rješenja, ako budu imala za cilj da unaprijede izborni proces. Nama je važnije da nastavimo sa jačanjem sistema u Crnoj Gori, nego da stičemo jeftine političke poene u javnosti. Samo takav, odgovoran i zreo pristup politici, na kraju i dovede do povjerenja javnosti, što pokazuju i naši izborni rezultati, koji vas na kraju najviše i bole", saopštio je Klub poslanika DPS-a.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније