Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

16. 01. 2020. 13:55 >> 13:56
1

DARMANOVIĆ I PLAG

Zemlje kandidate vrednovati prema zaslugama

Razgovarajući o aktuelnim dešavanjima u Evropskoj uniji ministar vanskih poslova Srđan Darmanović i ambasador Kraljevine Holandije Žil Arnoa Bešor Plag naglasili suznačaj vrednovanja zemalja kandidata prema individualnim zaslugama. Plag je dodao da je Crna Gora i geografski dio Evrope, te da se pregovarački proces nastavlja.

 

Darmanović je danas primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije u Crnoj Gori.

“Ministar Darmanović je poželio uspješan mandat ambasadoru Plagu i izrazio uvjerenje da će njegovo imenovanje doprinijeti intenziviranju političkog dijaloga i sveukupne saradnje sa Kraljevinom Holandijom. Tome će, kako je stakao šef crnogorske diplomatije, dodatan podstrek pružiti i planirano otvaranje Ambasade Crne Gore u Hagu”, navodi se u saopštenju MVP-a.

Ambasador Plaga je zahvalio na srdačnoj dobrodošlici, navodeći da će u fokusu njegovog mandata biti jačanje saradnje dvije države u oblastima od obostranog interesa. 

“Tokom sastanka, bilo je riječi o aktuelnim dešavanjima u EU, te na toj liniji naglašen značaj vrednovanja zemalja kandidata prema individualnim zaslugama. Ambasador Holandije je kazao da je Crna Gora i geografski dio Evrope, te da se pregovarački proces nastavlja”, saopštili sui z Ministarstva.

U tom kontekstu, pohvaljena je ekspertska pomoć Holandije u reformskim aktivnostima Crne Gore. Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o aktuelnim zbivanjima na unutrašnjem i regionalnom planu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније