Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 10. 2013. 17:26 >> 17:29
6

DAVUTOGLU U BARU

Muslimani most između Crne Gore i Turske

Turska će nastaviti da pomaže razvojne projekte u Crnoj Gori, ali one kojim se jačaju vjerske i obrazovne institucije Islamske zajednice, saopštio je u Baru ministar vanjskih poslova Turske Ahmet Davutoglu.

 

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić bio je domaćin ministru vanjskih poslova Turske Ahmetu Davutogluu, tokom njegove posjete Baru.

Ministar  Davutoglu obišao je danas Stari Bar i posjetio objekat Islamskog centra čiji su radovi u završnoj fazi i koje finansira Turska razvojna agerncija TIKA.
Davutoglu je kazao  u Baru da će Turska nastaviti da pomaže razvojne projekte u Crnoj Gori.

"Mi imamo dobre odnose sa svim zemljama Balkana, a sa Crnom Gorom posebno. Naši odnosi su u stalnom napredovanju u političkoj, ekonomskoj i kulturno-obrazovnoj sferi. Pripadnici islama ovdje, u Baru i Crnoj Gori su dobar most koji povezuje naše dvije države”, naglasio je Davutoglu.

Mustafić je istakao da je posjeta ministra Davutoglua veoma značajna I da na najbolji način potvrdjuje opredjeljneost Turske da razvija dobre odnose sa Crnom Gorom.

"Crna Gora je multinacionalna i multivjerska država, koja ide putem evropskih i NATO integracija.  Njena stabilnost počiva na unutrašnjem skladu različitih vjera i nacija. Islamska zajednica je najvažnija i najtrajnija  institucija ovdašnjih muslimana i veoma je značajno što pomažete ovakve projekte kao što je Islamski centar u Baru, najveći objekat ovog sadržaja u Crnoj Gori i u regionu", kazao je Mustafić.

Mustafić  je  zahvalio na podršci Turske, koja se realizuje kroz brojne projekte u Crnoj Gori.

"Naše dvije države imaju odnose u stalnom usponu. Ovaj projekat i brojni drugi koje finansira TIKA širom Crne Gore, škole, vodovode, bolnice i druge infrastrukturne objekte služe svim građanima naše države. Isto tako u usponu je naša privredna saradnja i povećan broj turskih investicija ovdje", kazao je Mustafić.

On je posebno istakao ulogu i doprinos ambasade Turske i TIKE  u jačanju odnosa i realizaciji brojnih projekata.

Skupu i zajedničkoj molitvi, džumi namazu u Starom Baru prisustvovali su i član Mešihata Amer Šukurica, predsjednik Odbora Islamske zajednice u Baru Ćazim Alković, potpredsjednik  Kemal Zaganjor, predsjednik Odbora za izgradnju Bajazit Karadjuzović, ambasador Turske Mehmed Nijazi Tanilir, direktor TIKE Mustafa Jazidži, kao i brojni vjernici.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније