Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Dan [ Objavila: M.L.B. ]

27. 03. 2020. 07:08 >> 07:07
3

BRAJOVIĆ

Sve razlike stavljamo po strani

Na današnjoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštini Crne Gore biće analizirana akutuelna situacija i do sada preduzete mjere, a biće riječi i o budućim aktivnostima, kazao je Ivan Brajović, predsjednik crnogorskog parlamenta.

On je u razgovoru za Dan naveo da u novonastalim okolnostima Skupština Crne Gore djeluje u skladu sa preporukama nadležnih državnih organa, odnosno da se, osim dežurstava, radi od kuće, a da će o prvim narednim zasjedanjima odlučivati zajedno sa resornim institucijama, u zavisnosti kako se bude odvijala situacija sa korona virusom.

Brajović nije mogao da precizira kada će poslanici opet ući u skupštinske klupe, ali je pozvao sve poslanike da se uzdrže od političkih poruka.

“U ovom trenutku od parlamentarnih stranaka se prije svega očekuje da političke razlike stave u drugi plan, u cilju doprinosa jačanju solidarnosti, građanskog i institucionalnog povjerenja svih članova našeg društva. Najvažniji zadatak poslanika, kao i svih naših građanki i građana, jeste borba sa najvećim svjetskim zdravstvenim izazovom decenijama unazad”, kazao je Brajović.

Na pitanje šta će biti sa zakonima koji u Skupštini čekaju na dalju proceduru, on je rekao da će u slučaju hitnosti, a na zahtjev Vlade, donijeti najbolju odluku kad prođe opasnost od javnog zdravlja.

“Uvjereni smo u spremnost svih parlamentarnih stranaka Koje učestvuju u radu Skupštine, da u slučaju potrebe donošenja zakona po hitnom postupku, na zahtjev Vlade Crne Gore, kao i po završetku opasnosti po javno zdravlje, učine potrebne napore u zakonodavnim i drugim aktivnostima iz svoje nadležnosti”, naveo je Brajović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније