Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 10. 2013. 14:41 >> 14:41

LALOŠEVIĆ OBEĆAVA

Nećemo gurati probleme pod tepih

Crnogorska Skupština mora da ima značajnu ulogu u evrointegracijama i zbog toga je potrebno što prije regulisati odnos parlamenta i Vlade u toj oblasti, smatra potpredsjednik SNP-a Vasilije Lalošević.




Lalošević je kazao agenciji Mina da treba podržati svaku inicijativu koja će dovesti do toga da rad pregovaračkih grupa pogotovo u poglavljima 23 i 24 bude transparentniji.

"Mislim da je inicijativa NVO sektora izuzetno korektna, jer evrointegracije su proces cijelog društva a ne samo političke elite. Sve stvari koje mogu da doprinesu pridruživanju Crne Gore treba uzeti u obzir", rekao je on.

Lalošević smatra da je Skupština je u jednom trenutku, namjerno ili ne, bila marginalizovana u određenom dijelu evrointegracija, a jačanjem kontrolne uloge parlamenta poslanici bi mogli da doprinesu ubrzanju evrointegracija.

"Tako bi mogli da se pohvalimo da nećemo da sakrivamo probleme pod tepih već da ih javno iznosimo", kazao je on.

Lalošević je rekao da je manje bitno da i će se odnos Skupštine i Vlade regulisati ugovorom ili će to biti obuhvaćeno Rezolucijom o evrointegracijama koju parlament priprema, i koja je ranije bila u proceduri.

"Ali definitivno je da u Rezoluciji ima elemenata za pronalaženje veze između Vlade i Skupštine. Vrijeme prolazi, da li će se to pitanje regulisati Rezolucijom ili ugovorom nije bitno, već da se odnos uspostavi i da Skupština dobije značajnu ulogu u evrointegracijama", precizirao je on.

Lalošević je rekao da se mora podržati sve što bi dovelo do sporazuma Vlade i Skupštine o evrointegracijama, kako bi javnost tog procesa bila dostupnija građanima.

"Skupština u tome ima veliku ulogu pogotovo Odbori za evrointegracije i bezbjednost i politički sistem, koji moraju imati značajno mjesto u evrointegracijama. Kontrolna saslušanja koja obavljaju radna tijela parlamenta apsolutno dovode do toga da dođe do poboljšanja u oblastima 23 i 24", naveo je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније