Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 03. 2020. 23:14   >>  23:24 22

NIKOLIĆ

"Ko o čemu, Mandić o junaštvu"

Primjetno je ovih dana da se DPS, kao ozbiljna politička snaga, uzdržavala od partijskih prepucavanja. Situacija u zemlji zahtijeva zajedničku akciju i odgovornost, što podrazumijeva i političku solidarnost. Upravo zato smo prećutali brojne napade i nekorektnosti naše političke konkurencije, kazao je portparol Demokratske partije socijaluata (DPS) Miloš Nikolić.

Nikolić ističe da kada Andrija Mandić progovori o hrabrosti i dostojanstvu, i na svoj, najprimitivniji način i o evropskoj aristokratiji, reagovanje se prosto nameće samo od sebe.

"Osokoljen sabljom Vulinovom misli da su građani zaboravili njegova 'junaštva'. Kao onda kad je zbrisao u 'Kristal' na koljenicu ostavivši građane koje je izveo na ulicu, ili kad je samo uz burek štrajkovao glađu zbog Kosova, kad se preznojavao i tresao u jednoj televizijskoj emisiji da bi od tada hrabro odbijao da opet gostuje u tom tv formatu. Ili još skorije kad je pozivao ratne drugove na oružje, i gađao olovkama kolege poslanike po skupštinskoj sali... ", dodaje on.

Nikolić smatra da Mandiću i družini očito smeta što svi državni organi u Crnoj Gori besprekorno funkcionišu u vanrednim okolnostima koje su zajedničke cijelom svijetu.

"I što je Predsjednik države danas posjetio najvažniju instituciju za zdravlje ljudi u našoj zemlji. Poštujući pri tom zakon i preporuke nadležnih državnih organa – u prvom redu Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, što je obaveza svakog pojedinca. Valjda prije svih Predsjednik države, i to u Kliničkom centru, treba svojim činjenjem da pokaže odgovornost i primjer drugima kako da se ponašaju u uslovima pandemije. Razumijemo ipak da je za Mandića odgovornost nepoznata kategorija, jer da postoji i trunke te karakterne crte kod njega on bi davno podnio ostavku i napustio politiku zbog svih neuspjeha koje je kao samozvani lider Srba doživio u politici i svih neispunjenih obećanja prema građanima koje predstavlja”, ističe Nikolić.

Nikolić poziva državne organe da se ne obaziru na ovakve ispade neodgovornih pojedinaca, i da još odlučnije nastave posvećeno da rade svoj posao u cilju zaštite zdravlja građana Crne Gore, za šta dobijaju sve pohvale ne samo u zemlji, već i sa najreferentnijih međunarodnih adresa.

“Demokratska partija socijalista poziva još jednom sve političke subjekte da naše međusobne razlike i animozitete ostavimo po strani kako bi zajednički radili u interesu prevazilaženja izazova sa kojima se suočavamo i zajedničkog dobra svih naših građana”, zaključuje Nikolić.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније