Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

23. 04. 2020. 17:14 >> 17:13

REAGOVANJE DPS-A

"Ne pristajemo na politikanstvo u ovoj situaciji"

Poslanici SDP i njihove lokalne podružnice posljednji su koji imaju pravo da prozivaju bilo koga u vezi sa Zakonom o Prijestonici, saopšteno je iz DPS-a.

Poslanici DPS-a u Skupštini Crne Gore Momčilo Martinović i Ana Nikolić reagovali su na navode predsjednika cetinjskog SDP-a Borisa Kaluđerovića, koji je kazao da su poslanici DPS-SD koalicije, koja vrši vlast na Cetinju, odbijanjem da glasaju za izmjene i dopune Zakona o Prijestonici pokazali da ih ne interesuju građani Cetinja i lokalni privrednici čiji su poslovi zatvoreni.

Kaluđerović je poručio da ugroženi sugrađani i poljuljana lokalna privreda ne zanimaju državne poslanike koji su sa Cetinje - Anu Nikolić i Moša Martinovića poslanike vladajuće koalicije.

"Kako smatramo da nije vrijeme za bilo kakav politički marketing, u odgovoru Opštinskom odboru Socijaldemokratske partije - kao odgovorni predstavnici građana - osvrnućemo se samo na pitanja koja su direktno upućena nama. Ne znamo čime se bavio gospodin Kaluđerović 2017. godine, kada smo upravo mi, kao inicijatori novog Zakona o Prijestonici, obezbijedili potrebnu većinu u Skupštini Crne Gore. A to, ipak, nije bilo lako, s obzirom na činjenicu da su opozicione stranke - na čelu sa SDP - godinama lobirale protiv tog akta. Pamtimo mi svi i svojevremeno skidanje Zakona o Prijestonici sa dnevnog reda. Pamtimo mi svi i poruke kako Zakon o Prijestonici nije ustavan", navodi se u zajedničkom saopštenju Momčila Martinovića i Ane Nikolić.

Oni su naveli da je najviše ostalo u pamćenju ko je glasao za Zakon o Prijestonici, a kome nijesu bili važni ni Cetinje ni Cetinjani.

"Pozivamo gospodina Kaluđerovića da podsjeti javnost nije li upravo stranka iz koje dolazi predsjedavala Skupštinom u godinama kada je novi Zakon o Prijestonici držan u fioci? Nijesu li upravo iz njegove partije o tom Zakonu govorili kao o “mračnoj temi”? Da li je jedan jedini poslanik SDP digao ruku za taj Zakon - ili su ga maksimalno opstruirali, čitavim godinama?", piše u saopštenju.

Iz tog razloga, kako se navodi, poslanici SDP i njihove lokalne podružnice posljednji su koji imaju pravo da prozivaju bilo koga u vezi sa Zakonom o Prijestonici.

"Što se tiče jučerašnjeg prijedloga izmjena i dopuna, najprije ćemo naglasiti kako je on neusklađen sa članovima 47 i 49 Zakona o Budžetu i fiskalnoj odgovornosti. Uz to, čvrsto vjerujemo da ovakav akt prvo treba da dobije zeleno svjetlo od gradonačelnika, Skupštine i Senata Prijestonice i da kao takav ide ka nacionalnom predstavničkom domu - a ne da bude predmet dizanja rejtinga grogirane stranke, i to u doba kad nije vrijeme za takve manevre", navelisu Martinović i Nikolić.

Poručili su da će kao poslanici u državnom parlamentu, apsolutno uzeti učešće u radnoj grupi za procjenu uticaja korona virusa na privredu Cetinja.

"Tamo možete očekivati i naše prijedloge i našu punu podršku u svim inicijativama koje budu upućivane državnoj Skupštini. A kalkulantske ideje stranaka koje su se juče sjetile Cetinja da intervenišu na Zakon o Prijestonici, a glasale protiv Cetinja onda kada smo donosili najvažniji zakon za naš grad - kao građane, a potom i kao poslanike, nas ne zanimaju. Ni mi ni Demokratska partija socijalista nećemo se baviti prepisivanjem i laičkim ad-hoc idejama, već se vidimo u radnoj grupi - gdje ćemo doći do rješenja u opštem interesu, bez politikantstva", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније