Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

14. 05. 2020. 16:46 >> 16:43
1

FOKUS NA EKONOMIJU

Posjeta Đukanovića Gruziji potvrdiće prijateljske odnose dvije države

Posjeta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Gruziji potvrdiće prijateljske odnose dvije države i doprinijeti intenziviranju i produbljivanju saradnje, ocijenjeno je tokom telefonskog razgovora Đukanovića i gruzijske predsjednice Salome Zourabišvili.

Kako je saopšteno iz Kabineta Đukanovića, on je razgovarao sa Zourabišvili povodom odlaganje njegove zvanične posjete Gruziji, koja je bila planirana za početak juna.

Đukanović je zahvalio Zourabišvili na inicijativi za razgovor i potvrdio zainteresovanost da do posjete dođe u prvom mogućem terminu nakon stabilizacije situacije i uspostavljanja bezbjednih uslova za putovanja.

Navodi se da su Đukanović i Zourabišvili razmijenili informacije o aktuelnim prilikama izazvanih koronavirusom i ocijenili da je u dvijema državama situacija pod kontrolom zahvaljujući pravovremenoj reakciji nadležnih institucija.

Iz Kabineta Đukanovića kazali su da će se dvije zemlje sada fokusirati na oporavak ekonomija, naročito turizma, koji je glavna privredna grana i Crne Gore i Gruzije.

„Iskazan je obostrani interes za razmatranje uslova za uspostavljanje bezbjednih koridora za putovanja u cilju oživljavanja turizma, uz vođenje računa o zdravlju građana prije svega“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da je kriza pokazala da su saradnja i solidarnost u ovakvim vremenima važniji nego ikada.

Kako je saopšteno, Đukanović i Zourabišvili su razmijenili mišljena o značaju evropskih integracija za stabilnost i dinamičan razvoj Crne Gore i Gruzije i ukupnu stabilnost Evrope.

„Pozdravljeno je ohrabrujuće djelovanje novih briselskih institucija u pogledu evropske perspektive i nastavka politike proširenja, i čvrsta opredijeljenost obje zemlje za puno usvajanje evropskog sistema vrijednosti“, kaže se u saopštenju.

Iz Đukanovićevog kabineta su kazali da će predstojeća posjeta biti prilika za detaljnije razgovore o obostrano važnim regionalnim i globalnim pitanjima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније