Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

02. 06. 2020. 12:22 >> 12:23
4

PODRŠKA PEROVIĆKE

Budvanska dešavanja "copy paste" situacije u Kotoru

Predsjednica Demokratske srpske stranke Dragica Perović dala je podršku budvanskoj vlasti za sve što radi, tvrdeći da su na političkoj sceni Crne Gore aktuelna budvanska dešavanja "copy paste" situacije u kotorskom parlamentu iz prošle 2019. godine.

"Kao nezakonito smijenjena predsjednica Skupštine opštine Kotor, imam ljudsku, a nadasve stručnu potrebu da dam apsolutnu podršku budvanskoj vlasti za sve što rade. Ovo i tim prije, jer, sve što su do sada uradili je u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom i Poslovnikom SO Budva, svidjelo se to ili ne budvanskoj matematičkoj skupštinskoj većini i njihovim mentorima na državnom nivou", istiće Perović.

Kako dodaje, tokom 2019. godine, medijski je upozoravala crnogorsku javnost da je sigurna da će kotorski scenario, ukoliko bude aminovan od Vlade i nadležnog ministarstva, a zatim i od (ne)zavisnog sudstva, postati model i biti pelcer "demokratskog" ponašanja i u drugim opštinama.

"Istina mi smo u Kotoru imali 'sreću' da je aktuelna pajser vlast imala i pomoć prijatelja, konkretno Skupštinu CG, koja je čak u toku postupka otimačine vlasti usvojila Zakon o izmjenama i dopunama zakona o lokalnoj samoupravi, koji je od samog usvajanja suštinski tretiran kao Kotorski zakon. Duboko vjerujući da, kotorsko hajdučko preuzimanje vlasti neće doživjeti aktuelna budvanska vlast, preventivno, uz podršku imam jedno dobronamjerno upozorenje budvanskim kolegama na mogući scenario. Nakon medijskog oglašavanja Ministarstva za javnu upravu (MJU), na čelu sa ministarkom Pribilović, slijedi tviter podrška Vlade, sudski postupci u Upravnom sudu da se odštampaju presude - koje su već napisane i prije pokretanja spora, zatim potvrđivanje tih i takvih presuda od Vrhovnog suda, u kojem nezakonito stoluje trećemandatna predsjednica Vesna Medenica, i sve tako u krug do neke druge opštine, u kojoj na vlasti bude neko ko drugačije misli od DPS-a i njihovog novčanika. Oni spremno, iz zasjede, čekaju tzv. nezavisne odbornike, inače, političke preletače/preletačice, da ih 'demokratski' korumptivno obrade i bez izbora otmu vlast i sebe proglase za spasioce u opštinama u kojima je opozicija na vlasti", naglašava Perović.

Kako je istakla, za sve ima neki rok, a za ova bezakonja to je bliska budućnost kada, sasvim izvjesno, dolaze neki novi ljudi i neke nove partije na vlast, koji će pristupiti reviziji svih otimačina, počev od svakog pojedinca, političkog udruženja i nezdrave koalicije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније