Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

09. 07. 2020. 11:45 >> 15:02
11

DANILOVIĆ O DOGOVORU

"Ne pristajem na političku prostituciju"

Dogovoriti se načelno da listu nosi jedan ili dvoje ljudi koji nisu partijski obojeni, da se "zakopaju" sve teme koje dijele opoziciju i da se suprostave DPS-u samo sa platformom građanske i slobodne Crne Gore, a onda, na kraju ne dogovoriti jedinstven nastup, ostaće za anale političkog kukavičluka, smatra predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

“Smatrao bih političkom prostitucijom da javno sebe sklonim sa zajedničke liste opozicije i kažem da bi mi bila čast da je podržim i radim za nju bezuslovno, a da potom vaskrsnem na nekoj manjoj listi ili na listi Ujedinjene Crne Gore”, poručio je Danilović. 

On je u obraćanju povodom opozicionih razgovora o jedinstvenoj listi kazao da se opozicija sastala zato što je pritisak javnosti da se ujedine bio veći nego ikada u dvije decenije.

“Samo amateri mogu procjenjivati kako je narod pogrešno želio i kako nije dobro vidio da je jedinstvena lista pobjednička priča”, smatra Danilović.

On je poručio da opozicija ne smije zaratiti zbog “nedostatka mudrosti kod pojedinih opozicionara”.

“ Neću to uraditi jer mana je svačija, ali mora svima biti jasno da jednom i konačno neko mora odgovarati za lošu procjenu i potom lošu odluku koja se tiče sreće ili nesreće cijelog naroda”, navodi se u saopštenju.

On je pomenuo imena koja su se mogla naći na zajedničkoj listi.

“Predložiti da bismo mogli razgovarati i moliti jednog velikog čovjeka, prof. dr Dragana Kastratovića, hirurga bez mane i bez bilo čije članske karte, da stane na čelo liste i ogromnom većinom prisutnih to prihvatiti, a na kraju odustati, meni nikada neće biti jasno i nikada neću razumjeti drugačije nego kao politički kukavičluk”, kazao je on.

Dodaje da je potom predložio da ne razdvajaju, te da treba ponuditi da prvi i drugi na listi budu profesor Kastratović i profesor Caro Pavličić.

“S kojim nikada u životu nisam imao nikakvu komunikaciju, ali umijem da cijenim otmenost i odmjerenost koje nedostaju opštoj neodmjerenosti i neotmenosti u Crnoj Gori. I moj predlog je prihvaćen velikom većinom, ali, na kraju, nije bilo dogovora. Ko je kriv? Kriva je partijska umišljenost i nedostatak vizije za sjutra - ne za budućnost, ne za daleka doba, nego nemanje vizije za sjutra”, kazao je Danilović.

On napominje da su olako tražili i prihvatali da na listi jedinstvene opozicije nema lidera i poslanika, a da će olako, te iste lidere i poslanike, sada gledati kako predvode manje i krnje opozicione kolone i liste. 

“A ko ne valja za jedinstvenu priču, ne valja ni za pojedinačne. Ipak, kako god ko hoće i neka mu je sa srećom. Ja, međutim, ne odustajem”, dodao je on.

Danilović kaže da ne prihvata to.

“Gdje god bude UCG u traženjima nekog novog smisla nakon što su drugi srušili nadu u jedinstvenu listu opozicije, predstavljaće je novi ljudi, a ja ću tražiti da se ispoštuju i oni koji su branili obraz Crne Gore braneći svojim imenima ljekarske, profesorske, oficirske, advokatske i druge profesije. Tražiću da se ne zaborave borci za Slobodu i čast Crne Gore od onih što su se žrtvovali braneći trobojku na Zlatici do onih koji su branili Hipokratovu zakletvu”, kazao je predsjednik Ujedinjene.

“Sa opozicionarima koji su odlučili drugačije više neću ulaziti u prepirke i pojašnjavanja jer; vrijeme je majstorsko rešeto”, dodao je Danilović. 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније