Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

16. 07. 2020. 13:15 >> 13:17

BRAJOVIĆ SA DELEGACIJOM ENEMO-A

Posmatrači izbora uvijek dobrodošli

Crna Gora ima dobar izborni zakon i proces, koji su dodatno unaprjeđivani u prethodnom periodu, pa u tom smislu posmatračke misije su dobrodošle i Crna Gora je uvijek spremna da razmotri njihove sugestije i implementira ih u izborno zakonodavstvo, ocijenio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović na sastanku sa delegacijom Evropske mreže organizacija za monitoring izbora (ENEMO), koju predvodi profesor Đanluka Pasareli.

“Već u maju sam uputio pozive za posmatranje izbora EP, PS OEBS-a, PSSE, ODIHR-u kako bi se na vrijeme planirale posmatračke misije. Raduje me što će i ENEMO po prvi put posmatrati izbore u Crnoj Gori, jer želimo i sa vaše strane da dobijemo verifikaciju kvaliteta našeg izbornog procesa”, kazao je Brajović.

Kako se ističe u saopštenju iz Kabineta predsjednika, profesor Pasareli je naglasio da Crna Gora predstavlja standard i mjerilo za region, naročito u kontekstu evropske integracije.

"Što Crna Gora radi bolje u svim oblastima, to će imati pozitivan efekat na sve druge u regionu. Vaša integracija u Evropsku uniju je važna, kako za vas, tako i za region i samu EU", naglasio je Pasareli.

Pasareli se interesovao za saradnju Parlamenta i Državne izborne komisije u pogledu organizacije izbornog procesa u svijetlu epidemije korona virusa. U tom kontekstu, predsjednik Brajović je upoznao sagovornike sa juče održanom proširenom sjedenicom Kolegijuma na kojoj je bilo riječi o smjernicama i uporednim iskustvima na osnovu kojih će DIK donijeti obavezujuće epidemiološko uputstvo, uz puno poštovanje činjenice da je zdravlje građana apsolutni prioritet.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније