Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.

14. 08. 2020. 18:42   >>  18:42 4

MARKOVIĆ

"Kolašin je Tivat sjevera"

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je danas tokom radne posjete Kolašinu da se zahvaljujući investicijama u razvojne projekte ovaj grad pozicionirao u Sjevernom regionu Crne Gore onako kako se Tivat pozicionirao u Primorju, saopšteno je iz Vlade.

 

"Onaj značaj koji za Crnogorsko primorje ima preobražaj i uspon Tivta na turističkoj mapi Mediterana – za sjever Crne Gore ima i tek će imati ubrzani razvoj kolašinskog kraja“, ponovio je Marković danas više puta: prilikom razgovora sa lokalnim rukovodstvom, sa građanima okupljenim na centralnom Trgu, privrednicima i na kraju radne posjete sumirajući utiske.

Marković je u razgovoru sa rukovodstvom Kolašina, na čelu sa predsjednikom Opštine Milosavom Batom Bulatovićem, iskazao zadovoljstvo razvojem grada ocijenivši da je Kolašin dobro iskoristio svoj potencijal. „Kada je cijela svjetska ekonomija na koljenima u Kolašinu se gradi“, kazao je Marković.

Predsjednik Vlade je posjetio gradilište turističkog kompleksa Breza, čiji je rok završetka 2022. godina, i skijališta Kolašin 1450 i 1600 na kojima se naveliko proširuju smučarski kapaciteti gradnjom novih terena.

"Danas sam imao zadovoljstvo da se uvjerim da radovi na novim ski centrima dobro napreduju. Blizu 50 miliona eura država iz kapitalnog budžeta investira u projekte Kolašin 1600 i Kolašin 1450, od čega su već realizovane dvije trećine ovih investicija. Sada svako može da se uvjeri da se obećanje koje smo dali, a to je da će Kolašin postati zimski turistički centar na nivou najpoznatijih evropskih centara, dakle – da se to obećanje realizuje!

Vlada je sa svoje strane investirala u neophodnu infrastrukturu, nastaviće i u narednom mandatu sa takvim ulaganjima; realizuju se i novi hotelski kapaciteti, a uskoro će Kolašin biti povezan i auto-putem sa jugom i sjeverom. To će definitivno izmijeniti lice i život ovog kraja i zato sa velikim zadovoljstvom danas mogu da konstatujem da se Vladina vizija razvoja sjevera Crne Gore pretvara u stvarnost. O tome sam detaljno razgovarao danas i sa turističkim privrednicima, kako bi zajednički definisali prioritete u narednom periodu. Mi smatramo da je prioritet da investitori u što kraćem roku privedu namjeni nove kapacitete. Na taj način otvara se i veliki broj novih, dobro plaćenih radnih mjesta i stvaraju šanse za pristojnu egzistenciju, prije svega mladih i obrazovanih ljudi sa sjevera Crne Gore", kazao je na kraju radne posjete premijer Duško Marković.

Premijer je podsjetio da je Vlada prije četiri godine najavila maksimalnu posvećenost ubrzanom razvoju Sjevernog regiona.

"U Kolašinu danas to ne vidi samo onaj – ko ne želi to da vidi", kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

Sa Marković je u posjeti su bili i ministarka ekonomije Dragica Sekulić i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније