Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 02. 2013. 14:15 >> 14:11
3

Blažić: Tužilaštvo donosi partijske odluke

Crnogorstvo Tužilaštvo donosi partijske odluke a u državi u kojoj postoji pravno nasilje ne može se očekivati da institucije štite interese građana, ocijenio je profesor Đorđije Blažić.

Komentarišući odluku Tužilaštva koje je, nakon što je Dan objavio audio zapis sa sjednica DPS-a, utvrdilo da u izjavama funkcionera te partije nema elemenata krivične odgovornosti, Blažić je rekao da je ustaljena praksa da Tužilaštvo donosi partijske odluke.

»U državi nemate državne već izvršne organe vladajućih oligarhija koje štite interese pojedinaca i grupa a ne nacionalne i javni interes. Onda je manje više potpuno jasno o čemu se radi«, rekao je Blažić agenciji MINA.

To je, dodao je, ustaljena praksa više od dvije decenije.

Prema njegovom mišljenju, u državi u kojoj postoji pravno nasilje ne može se očekivati da institucije djeluju zaštitnički i da štite interese građana.

On smatra da je slučaj partijskog zapošljavanja posebno izražen od 1997. godine, otkad se Demokratska partija socijalista podijelila na dvije partije.

Zloupotereba državnih resursa je, dodao je, nešto je što je uobičajeno, »i to je bilo poznato uoči svakih izbora«.

Kako je naveo, takvo negiranje tjera građanina da se prosto čovjek zapita, kada sluša sve te državne funkcioneri to saopštavaju bez imalo stida.

»Čovjek se zapita da li je normalan, da li da vjeruje državnim funckionerima ili svojim ušima i očima. To je strahovito poražavajuće«, zaključio je Blažić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније