Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 09. 2020. 18:35   >>  18:34 2

NOVA AMBASADORKA UK

Madoks započela svoj mandat u CG

Novoimenovana britanska ambasadorka Karen Madoks, juče je predala akreditivna pisma predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i time zvanično započela svoj ambasadorski mandat. Tim povodom, Madoks se u videu objavljenom na ambasadinim društvenim mrežama predstavila crnogorskoj javnosti i rekla da je počastvovana što je Njeno Veličanstvo Kraljica Elizabeta II imenovala za njenog šestog ambasadora u Crnoj Gori.

 

“Madoks je istakla da je prilikom predaje akreditivnih pisama Đukanoviću, razgovarala o prijateljskim odnosima Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore starom skoro 145 godina. Takođe, čestitala je predsjedniku Đukanoviću na mirnim izborima održanim krajem prošlog mjeseca”, saopštila je Britanska ambasada u Podgorici.

Prema njenim riječima, Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja da podržava crnogorski razvoj i reforme u širokom spektru pitanja. Snažan fokus Ujedinjenog Kraljevstva ostaje na saradnji sa državnim institucijama u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

 

„Pružamo podršku izgradnji profesionalnih i nezavisnih medija i jačanju obrazovanja kroz program “Škole za 21. vijek”. Radimo na jačanju vladavine zakona, uključujući obuku u pravosuđu“, rekla je Madoks.

Ona je dodala da nastavljaju da podržavaju težnje Crne Gore u oblasti ekonomske reforme i razvoja, posebno u kontekstu poboljšanja poslovnog okruženja i tržišta rada, a u cilju oporavka od neviđene krize izazvane pandemijom koronavirusa.

“Nadamo se da ćemo se zajedno promovisati nauku i inovacije, čistu energiju i boriti se protiv klimatskih promjena. Odbrambena saradnja između nas, dva NATO saveznika i partnera, i dalje napreduje“, istakla je ona.

Madoks je tokom svoje diplomatske karijere pokrivala niz različitih tema u Aziji, a najskorije u Kini. U videu je naglasila da se sada raduje radu i životu u Crnoj Gori, učenju crnogorskog jezika i izgradnji mostova između građana dvije zemlje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније