Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 10. 2013. 08:32 >> 08:35

RASPRAVA U PONEDJELJAK

Ulicinj: Predloženo skraćenje mandata

Na kolegijumu Skupštine opštine Ulcinj odlučeno je da će se prva redovna sjednica održati 12. novembra, na kojoj će biti razmatrani svi zaostali poslovi u lokalnoj upravi. Dogovoreno je i da se odmah nakon te sjednice održi druga sjednica na kojoj će se donijeti odluka o skraćenju mandata postojećeg saziva lokalnog parlamenta.

Inicijativu o skraćenju mandata skupštine u ponedjeljak podnijeće Demokratska partija socijalista, a podržavaju je sve stranke.

"Mi smo pripremili Inicijativu za skraćenje mandata odbornicima. Ona je do sada potpisana od strane 17 odbornika. Ona će biti predata u ponedjeljak na narednom kolegijumu. Ovom inicijativom ne prekida se rad skupštine već se skraćuje mandat odbornicima. U tom slučaju skupština funkcioniše i radi svoj posao do novih izbora" rekao je Ljoro Nrekić, šef ulcinjskog DPS-a, a prenosi Pobjeda.

Na dnevnom redu prve sjednice će biti Izvještaj o radu predsjednika opštine Nazifa Cungua za 2012. godinu, izvještaji o radu j avnih preduzeća, kao i druga pitanja koja su od značaja za lokalnu samoupravu.

Ulcinjski parlament zasijedao je posljednji put prije više od sto dana, a posljednja sjednica je prekinuta 5. jula kada je na dnevnom redu bio Izvještaj o radu predsjednika opštine.

Sjednica je zaključena posljednjeg dana jula bez usvajanja pomenutog Izvještaja, a kriza u vladajućoj koaliciji postala je očigledna kada je došlo do teških optužbi između čelnika Force i člana SDPa Selima Resulbegovića. Tokom posljednja dva mjeseca sve partije su se izjasnile da su za raspisivanje novih izbora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније