Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Nova M ]

26. 10. 2020. 18:31 >> 18:38

MUSTAFIĆ

"Ne očekujem nove izbore"

Politički direktor Bošnjačke stranke Suljo Mustafić vjeruje da budući premijer Zdravko Krivokapić može napraviti otklon od retrogradne politike, a raduju ga i drugačije poruke pomirenja od lidera DF-a. U ovom trenutku Mustafić ne očekuje nove izbore i vjeruje u dogovor tri koalicije.

Mustafić za TV NOVA M, kaže da su ideološke razlike među tri koalicije vidljivije kada su posrijedi kadrovska rješenja, no vjeruje da će se tri koalicije držati sporazuma koji su potpisali, jer izvršna vlast neće moći da funkcioniše ako otvara pitanja koja je zatvorila tim potpisima.

“U svakom slučaju vjerujem da će naći način da ih prevaziđu, ono što je najvažnije da će vrijeme pokazati koliko su kadri da se suoče sa ekonomskim pitanjima koja su problematična. U svakom slučaju, mi ćemo biti tu da pomognemo ono što možemo. Oni su napravili jedan sporazum koji je ohrabrujući i vjerujem da će to biti njihova ideja vodilja u narednom periodu i da će naći način da prevazilaze razlike, a da ne trpi država. Ne očekujem izbore u ovom trenutku, ali se u politici nikad ne zna, sve su opcije moguće, ali čini se da će ipak doći do dogovora i do formiranja vlasti iako se ne zna do kad će trajati”, naveo je Mustafić.
 
Bošnjačka stranka je odbila učešće u Vladi zbog ideoloških, ne malih, razlika sa nekim članicama buduće vladajuće koalicije, kazao je za NOVU M Mustafić.
 
“Nakon rasprave, nakon demokratske razmjene argumenata došlo je do jedinstvene odluke, stranka je pokazala jedan demokratski kapacitet i donijela jedinstvenu odluku da u ovom trenutku ne ulazi u izvršnu vlast i da drugim riječima prelazi u opoziciju nakon gotovo više od deceniju boravka u izvršnoj vlasti. Okolnosti smo naveli u saopštenju tada, u pitanju su određene ideološke razlike koje nisu male sa nekim članicama buduće vladajuće koalicije i te razlike su u ovom trenutku jako izražene i mi smo u rukovodstvu smatrali da mi zbog toga ne možemo i ne treba da budemo dio izvršne vlasti”, kaže Mustafić.
 
Komentarišući izjavu mandatar da su Srbija i Crna Gora ustvari dvije srpske države, Mustafić navodi kako je moguće da je to jedna nesmotrena politička izjava.

“Međutim ovdje su u pitanju suštinske razlike u samim programima, u pristupu, sa nekim članicama vladajuće kolaicije, jedan jaz politički koji je bio prisutan u proteklom periodu, jedna retorika koja nije bila u duhu dobrih poruka prema manjinskim narodima, prema Bošnjačkoj stranci. Naravno, gospodin Krivokapić je nova politička pojava i vjerujem da će u narednom periodu pokazati možda i otklon od takvog programskog djelovanja ali neka vrijeme pokaže. Mislim da ono što je Crnoj Gori potrebno- dijalog”, naveo je Mustafić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније