Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 10. 2020. 16:15 >> 16:15
5

ĐELJOŠAJ SAOPŠTIO

"Nijesmo dobili ponudu od mandatara"

Nosilac Albanske liste, Nik Đeljošaj, saopštio je da juče nijesu dobili ponudu za sastav nove Vlade od mandatara Zdravka Krivokapića.

"Nakon predstavljanja naših programskih zahtjeva Krivokapić je ponudio Albanskoj listi Ministarstvo turizma i ekologije, kao i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. Ponuđene su i funkcije pomoćnika ili državnih sekretara, dakle sedam dodatnih pozicija", napisao je Đeljošaj na Fejsbuku.

Istakao je da je za njega veoma važna podjela resora ostalih institucija, sa posebnim naglaskom na bezbjedonosni sektor, kao i personalna rješenja za te resore. Dodao je i da je odluka za dijalog sa Krivokapićem bila opravdana.

"Naravno da nećemo biti dio vlade po svaku cijenu. Našim stavom po pitanju dijaloga pokazali smo političku zrelost i ozbiljnost u predstavljanju našeg naroda, a željeli smo da vidimo i na djelu da li je poziv nove većine manjinskim partijama bio iskren ili samo formalnost", naveo je Đeljošaj.

Nakon sprovedenih konsultacija članica liste sa stranačkim organima očekuje, kako je najavio, uskoro sjednicu predsjedništva Albanske liste, kako bi procijenili ozbiljnost ponude i konkretna rješenja koje je ponudio mandatar.

"Svakako da ćemo ostati pri stavu od ranije, a to je da radimo u interesu svog naroda i da očekujemo poštovanje u svakom nivou pregovaračkog procesa oko formiranja vlade", zaključio je Đeljošaj.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније