Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 11. 2013. 08:12 >> 08:21

PREGOVARAČ SA EU

Spremni za napredniju fazu pregovora

Glavni pregovarač Crne Gore sa EU, ambasador Aleksandar Andrija Pejović, kazao je da je zadovoljan dinamikom procesa evropskih integracija, ali ističe da nema prostora za uljuljkivanje, jer nas čekaju nove obaveze.

 

 

 

Pejović je kazao da je Crna Gora spremna za sljedeću, napredniju stepenicu pregovaračkog procesa kad je u pitanju oblast vladavine prava.

Govoreći o konsenzusu po pitanju evropskih integracija, Pejović je rekao da postoji jasno unutrašnje opredjeljenje i definisan strateški kurs.

„Ideja evropske integracije je objedinila sve unutrašnje potencijale kojima Crna Gora raspolaže. Svi segmenti društva su dali značajan doprinos u dosadašnjim naporima i pokazuju jasnu spremnost za aktivno učešće u nastavku reformskih procesa“, rekao je Pejović „Pobjedi“.

On je podsjetio da je mnogo energije uloženo u formiranje pregovaračke strukture, kako bi ona bila kvalitetna i spremna da odgovori obavezama i zadacima u pristupnom periodu.

Komentarišući spremnost crnogorskog društva da se suoči sa izazovima koje nose poglavlja 23 i 24, Pejović je rekao da rezultati koje smo u prethodnom periodu postigli uvjeravaju da je Crna Gora spremna za sljedeću, napredniju, stepenicu kad je u pitanju oblast vladavine prava.

"Kad je riječ o pravosuđu, svakako da se radi o oblasti koja predstavlja preduslov za kvalitetno i efikasno funkcionisanje svih ostalih segmenata društva. Usvajanjem ustavnih promjena koje obezbjeđuju nezavisnost pravosuđa i donošenjem zakona koji na podustavnom nivou dalje razrađuju utvrđene principe, napravljen je veliki napredak ka ispunjavanju standarda EU u oblasti pravosuđa. To je veliki korak za Crnu Goru koji svjedoči o unutrašnjoj spremnosti svih činilaca da putem konstruktivnog dijaloga i punog doprinosa dođu do najboljih rješenja“, kazao je Pejović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније