Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 11. 2013. 10:07 >> 10:07

SVIMA ODGOVARA

Raonić: I vlast koči ulazak u NATO

Ulazak Crne Gore u NATO svi po malo koče - vlast, jer se predstavlja kao jedina politika za članstvo, razne NVO kojima je samo do finansiranja, dok je zadovoljan i dio opozicije, jer se odnos u povjerenju ne mijenja, iako vlast na to troši novac, smatra predsjednik Građanske alijanse Boris Raonić.

 

 

On je ocijenio da podrška članstvu u NATO ne raste, jer ovakvo stanje svima odgovara.

"Protivnici mogu da govore kako su i pored ogromnih ulaganja Vlade i dalje na istom odnosu snaga, što im daje za pravo da misle da su u pravu. Oni koji žive od toga, odnosno dobijaju novac za to, mogu da govore da ne valja proces i da samo treba njih finansirati i sve će biti u redu. Trećoj strani Vladi, odgovara ova pozicija, gdje su garant ulaska Crne Gore u NATO, jer su na drugoj strani, u opoziciji, oni sa najvećim uticajem protiv ulaska. Time je krug zatvoren", rekao je Raonić za Blic izdanje za Crnu Goru.

On smatra i da građanima niko ne daje odgovore na logične dileme.

"Ako je NATO svuda oko nas, od koga nam prijeti opasnost, koju NATO treba da nam obezbijedi? Ili, zar mi upravo ne treba da smo dio NATO zbog političkih, a ne bezbjednosnih razloga. Fali malo promućurnosti i iskrenosti“, rekao Raonić.

Na pitanje može li uskoro doći do vanrednih parlamentarnih izbora Raonić je istakao da je očigledan zamor materijala među tradicionalnim partnerima svakim danom sve veći. 

„Brojne su stvari koje ih razdvajaju. Isto je, sa druge strane, u opoziciji. No, i jedne i druge uvezuje interes, a to je pozicija moći, zbog koje se sve stavlja pod tepih. Ne očekujem brze vanredne izbore, jer oni u ovakvoj situaciji skoro nikome ne odgovaraju“, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније