Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 01. 2021. 19:34 >> 20:09
5

POTVRĐENO TVCG

Konsultacije s ambasadorima 18. januara

Svi šefovi diplomatsko-konzularnih predstavništava pozvani su na konsultacije 18. januara, uključujući i sedam opozvanih ambasadora, potvrđeno je Televiziji Crne Gore iz vanjskih poslova.

Iz Ministarstva kažu da je u pitanju uobičajena praksa ministarstva koja se u pojedinim državama u vidu redovnih ambasadorskih konsultacija organizuje jednom godišnje.

Navode i da će tokom ovogodišnjih konsultacija biti riječi o ključnim smjernicama vanjske politike nove vlade kao i o pravcima budućeg djelovnja diplomatske službe.

Lukovac: Rješenje u dijalogu Vlade i predsjednika

Odluka Ministarstva vanjskih poslova da pozove sve ambasadore na konsultacije je, prema riječima bivšeg šefa crnogorske diplomatije Branka Lukovca, preuranjena i nepotrebna.

Kao način da se riješi situacija s ambasadorima, uključujući i onih sedam koje Vlada namjerava da opozove, a predsjednik države se tome protivi, Lukovac vidi u dijalogu između Ministarstva vanjskih poslova i Vlade, s jedne, i predsjednika Đukanovića s druge strane. Lukovac je za Antenu M naveo da je od početka jasno da je cilj inicijative MVP-a koju je prihvatila Vlada, da se opozove jedan broj ambasadora i tako otvori prostor za promjenu kadra.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније