Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 01. 2021. 10:12 >> 10:12
12

GRAĐANSKA INICIJATIVA 21. MAJ

"Nova vlast podstakla haotične političke prilike"

Nova vlast u kratkom roku podstakla je haotične društvene i političke prilike i ohrabrila brojne pojedince da preko socijalnih mreža šire govor mržnje, verbalnih i fizičkih prijetnji, navodi se u saopštenju Građanske inicijative "21. maj", koje potpisuju Rade Bojović, Ilija Vujošević, Miodrag Živković i Branko Lukovac.

"Populistička i revanšistička vlada, svojim odnosom prema političkim protivnicima i kritičarima, ekspresno je pokazala da nije u stanju da kreira demokratski, polemičan i tolerantan društveni ambijent", saopštila je Građanska inicijativa "21. maj".

Sve brojniji izlivi javne mržnje prema kritičarima parlamentarne većine, pri čemu je, kako podsjećaju, slučaj prijetnji Ljubu Filipoviću i njegovoj porodici, "zahtijevaju široku osudu i hitno reagovanje nadležnih organa koje je u ovom slučaju izostalo".

"Građanska inicijativa '21. maj', kao demokratski i društveni pokret posvećen pravednoj i pravnoj državi, ovim putem želi da istakne da će se odlučno suprostaviti svima koji žele da ugroze građansko i civilizovano društvo i uruše državni kredibilitet Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније