Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 01. 2021. 14:24 >> 14:25

LEKIĆ I JUKIĆ

Odnosi CG i BiH prijateljski, bez otvorenih pitanja

Odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine su prijateljski, bez otvorenih pitanja, te da ih karakteriše odnos uzajamnog poštovanja konstatovali su predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić i ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Nj.E. Branimir Jukić.

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore, na sastanku je potencirana važnost nastavka saradnje i međusobne podrške u okolnostima suočavanja sa globalnim izazovom kao što je pandemija koronavirusa i njenim uticajem na unutrašnje prilike u dvije države i svijet u cjelini.

"U tom smislu, iskazano je očekivanje da će dvije države uspjeti da u što kraćem roku, saniraju posljedice pandemije i ojačaju prijeko potrebne ekonomske aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Napominjući da Crna Gora i Bosna i Hercegovina imaju veliki broj potvrđenih bilateralnih sporazuma u raznim oblastima, Ambasador Jukić je, kako se dodaje u saopštenju, istakao da će jačanje ugovornih odnosa biti nastavljeno i u narednom periodu kada se očekuje potpisivanje novih bilateralnih sporazuma dvije vlade.

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić istakao je da će Odbor i u aktuelnom sazivu ostati na liniji dobrih odnosa dvije države i u tom smislu dati svoj konkretan doprinos.

"Zajednički je konstatovano da je potrebno raditi na daljem unapređenju međuparlamentarne saradnje, posebno kroz intenziviranje komunikacije na nivou skupštinskih radnih tijela kao i grupa prijateljstva", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније